Home Vijesti Bolnice ostaju bez kreveta, u Londonu zaražene pacijente počeli smještati u hotele!

Bolnice ostaju bez kreveta, u Londonu zaražene pacijente počeli smještati u hotele!

592
0

Hotel Best Western u londonskom predgrađu Croydon obično je prepun posjetitelja obiteljima, građevinskim radnicima i poslovnim putnicima.

No, danas se u predvorju ne nalaze svi gosti i namještaj, osim jednog stola s bocom sredstva za dezinfekciju ruku, kutijom maski za lice i obavijesti koja glasi: “Kašalj i kihanje šire bolest.”
Stroj od četiri metra ukrašen izrazom “Viruskiller” kovitla se iza praznog brojača.
Ova gostionica s 107 soba sada je odjel za oporavak pacijenata s koronavirusom, kao dio pilot-programa za pomoć lokalnim bolnicama koje su pod velikim naporom u drugom valu pandemije.
Direktor hotela Alex Palaghiu rekao je da je prijelaz iz hotela s 4 zvjezdice u improviziranu medicinsku ustanovu potaknut potrebom da se pomogne bolesnoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) u zemlji.
“Ponosni smo što smo dio ovoga, pa je jako dobar osjećaj biti dio nečega”, rekao je, “vjerujem da bi se svi trebali okupiti kako bi podržali NHS i spasili živote.”
Ovo je prvi hotel u Velikoj Britaniji koji je sudjelovao u shemi, ali ako uspije, mogao bi biti model za prenamjenu više rezervnih soba u ugostiteljstvu, od kojih mnoge leže prazne usred zaključavanja zemlje.
NHS je trenutno zapanjujući u krizi bez presedana s više pacijenata s koronavirusom u bolnici nego u bilo kojem trenutku pandemije. Nova, zaraznija varijanta Covid-19, za koju dužnosnici kažu da je van kontrole, izazvala je rekordne stope zaraze.
Premijer Boris Johnson upozorio je da se jedinice za intenzivnu njegu u zemlji suočavaju sa značajnim rizikom da ih pobijedi bolest koja je zarazila više od 3,2 milijuna ljudi i ubila 84.000.
Pacijenti su u posljednjim danima izolacijskog razdoblja i trebaju minimalnu njegu.
Bolnički kreveti sada su jedna od najdragocjenijih roba u zemlji, ali zasad se na prvom katu inače praznog hotela oporavljaju samo tri pacijenta.
Hotelijeri kažu kako žele da zdravstveni službenici pošalju još stotine pacijenata s Covidom-19.
“Ugostiteljstvo je gotovo zatvoreno, pa smo svi spremni otvoriti svoja vrata i primiti ljude što je prije moguće”, objasnila je Meher Nawab, izvršna direktorica londonske hotelske grupe, čiji je Best Western dio.
U hotelu u Croydonu nema medicinskih radnika koji bi pružili podršku pacijentima, koji su svi u posljednjim danima izolacijskog razdoblja i trebaju minimalnu njegu.
“Ja i moje osoblje, sigurni smo da će sve teći bez problema i da smo stvorili sigurno okruženje za naše osoblje, kao i za ove rano otpuštene pacijente”, objasnio je Palaghiu.
Beskontaktna dostava obroka odvija se tri puta dnevno, a telefoni su zaposleni 24/7 u slučaju nužde.
Osoblje je završilo tečaj video obuke koju je osigurao NHS, pojačalo higijenske prakse i instaliralo sustave za filtriranje zraka u cijeloj zgradi.
“Ne bojimo se”, rekao je Palaghiu na pitanje nisu li on i njegovo osoblje oklijevali primiti pacijente iz Covida.
“Pravilno smo obučeni, a standard čišćenja viši je nego ikad. Sigurni smo.”
Hotel s 4 zvjezdice nalazi se nadomak velike bolnice, a osoblje kaže da očajnički želi rasteretiti preplavljene liječnike i medicinske sestre.
Utvrđeno je da gotovo polovica osoblja u Velikoj Britaniji pokazuje znakove posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), prema studiji koju je u ljeto 2020. proveo Kings College London. Neki od ispitanih iskusili su samoozljeđivanje, dok su se drugi okrenuli zlouporabi alkohola.

Šefovi ovog hotelskog brenda kažu da su svakodnevno u kontaktu s vodstvom NHS-a i nadaju se da će im se rezervne sobe popuniti u narednim danima.
“Preko Best Westerna imamo na raspolaganju više od 5.000 hotelskih soba. Brojni drugi (hotelski) brendovi obratili su nam se i mogli bismo u roku od nekoliko tjedana dobiti 10.000, 15.000, 20.000 hotelskih soba otvorenih za pomoć NHS-u”, rekao je Nawab.
Kako se broj slučajeva povećava u Velikoj Britaniji, zdravstveni službenici bi uskoro mogli prihvatiti tu ponudu, prenosi CNN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here