Home Najnovije Boysi Torcidi: Ovo je dokaz da ste jugomezimci

Boysi Torcidi: Ovo je dokaz da ste jugomezimci

290
0

Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju svladao Hajduk 4:1 i u petom kolu SuperSport HNL-a se dodatno odvojio na vrhu ljestvice. Gosti su poveli u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Dinamo s četiri gola u zadnjih pola sata prebrisao suparnika s terena i došao do zaslužene pobjede.

Osim na terenu, bilo je zanimljivo i na tribinama. I Bad Blue Boysi i Torcida su bili u formi, iako su samo domaći navijači imali razloga za slavlje nakon utakmice. S igračima su zapjevali kultni dalmatinski hit, a u žaru proslave jedan je navijač sa Sjevera bacio protezu za nogu na atletsku stazu i pobrinuo se za najbizarniju priču derbija. Boysi su svojim najvećim rivalima posvetili i dvije navijačke poruke.

Na jednoj je pisala rasistička poruka: “Kad se momci s mulatima skupe, stradat će nevidljive grupe.” BBB su se tu referirali na nedavni izlet Torcide u Portugal, gdje su Splićani u koaliciji s Benficinim No Name Boysima tražili sukob s domaćim navijačima, ali nastradali su tek izlozi kafića u gradu. Također, policija je nakon utakmice spriječila sukob s Portovim navijačima.

Na drugoj poruci je pisalo: “Slučaj pravog lica Yu mezimca 78./79”. Boysi su pritom mislili na poznati slučaj Tomić.. Riječ je o prvenstvu Jugoslavije od prije 43 godine u kojem je Dinamo izgubio od Rijeke pa je nakon žalbe pobijedio za zelenim stolom. Savez je u žalbenom postupku ipak presudio da su u pravu Riječani pa je prvak postao Hajduk. Sud je na kraju presudio u korist Dinama, ali naslov nikad nije upisan Plavima.

Previous articleSeverina pokazala što ju je dočekalo u splitskom stanu nakon koncerta u Opatiji
Next articleLuka u velikom preokretu ispisao povijesti i srušio Ronalda!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here