Home Vijesti Božićna priča godine: preminula 85-godišnjakinja oporukom ostavila sto tisuća eura djeci oboljeloj...

Božićna priča godine: preminula 85-godišnjakinja oporukom ostavila sto tisuća eura djeci oboljeloj od leukemije

157
0

Starija gospođa, bivša radnica s prebivalištem u području Bassano, zatvorila je dokument koji je pronašao odvjetnik u ladicu: nasljedstvo će sada ići na Pedijatrijsku onkohematologiju u Padovi

Dragocjen čin velikodušnosti je postao neočekivani dar za male pacijente Pedijatrijske onkologije u Padovi. Jedna 85-godišnja gospođa, nastanjena u području Bassano, odlučila je naime ostaviti svoje nasljedstvo za brigu o djeci oboljeloj od leukemije. Riječ je o 102 tisuće eura.

Oporuka pronađena u ladici
Starica – V.B. (inicijali njezina imena) – umrla je u prosincu 2021. Oporuku je pronašao njezin pravni skrbnik, odvjetnik Riccardo Brotto, u ladici u dnevnoj sobi kuće. “Preuređivao sam njezine osobne stvari – rekao je odvjetnik za Gazzettino – kad sam primijetio oporučno pismo. Moja klijentica je bila sama, muž joj je prije nekog vremena umro i nisu imali djece“. Ostavština je ovih dana formalizirana od strane Padovanske sveučilišne bolnice, koja je zapravo bila univerzalni nasljednik, nakon potrebnih provjera i dovršetka akata.

Radila je kao radnica cijeli život

Gospođa, koja je bila radnica, udala se nakon 40. godine za čovjeka iz Padove (koji je kasnije umro od bolesti). Posljednjih godina živjela je sama, bez pomoći, u kući u Bassano del Grappa.

U listopadu 2020., tijekom pandemije, doživjela je ozbiljan pad u svojoj kući. Nakon što je hitno prebačena na hitnu, starica je dugo bila u bolnici. Zatim je stavljena u lokalni starački dom. “Bila je teškog karaktera, pa ni s preostalom daljom rodbinom nije bila u dobrim vezama. Prije mog imenovanja ostale kolege su zbog karakternih problema odustale od pružanja pomoći. Ali sa mnom je iz nekog razloga uspostavila odnos povjerenja. Kad sam je odlazio posjetiti u starački dom, uvijek me pitala kako su mi djeca”, još uvijek objašnjava odvjetnik za Gazzettino. “Ne nađe se svaki dan osoba koja sav svoj imetak ostavi za tako plemenit cilj”, ponovno komentira odvjetnik Brotto.

Slučaj Keanu Reeves
Sličan slučaj koji je izašao u javnost posljednjih dana tiče se jedne holivudske zvijezde. Glumac Keanu Reeves poznat je po svojoj velikodušnosti, zbog koje je učinio nekoliko dobrih djela u raznim prilikama. Sada, prema britanskom digitalnom izdavaču LadBible, 57-godišnji kanadski glumac donirao je 70% svoje zarade u ‘Matrixu’, oko 31,5 milijuna dolara, za financiranje istraživanja leukemije. Iza ove geste krije se i osobni razlog za Reevesa: 1991., tijekom snimanja prvog “Matrixa”, Kim, danas 55-godišnjoj sestri glumca, dijagnosticirana je leukemija s kojom se borio gotovo cijelo desetljeće. Unatoč oporavku svoje sestre, Keanu Reeves nije odustao od cilja te je 2009. otkrio da ima svoju privatnu zakladu koja pomaže dječjim bolnicama i istraživanju raka.
“Imam privatnu zakladu koja radi već pet ili šest godina i pomaže nekoliko dječjih bolnica i istraživanja raka – glumčeve riječi –: Ne volim povezivati ​​moje ime sa zakladom, samo je puštam da radi što hoće radi ”.

Previous articleYoutuber: Conora McGregora bih pobijedio u boksu s rukom vezanom na leđa
Next articleVIDEO Božićna šetnja veprova po gradskim ulicama, građani u šoku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here