Home Sport Braća Sharbini u paketu za Maksimir?!

Braća Sharbini u paketu za Maksimir?!

917
0

Dinamo i Rijeka ponovno su otvorili pregovore oko Anasa Sharbinija. Vijest s prizvukom senzacije stigla je iz Maksimira, a prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, predsjednik Rijeke Vanja Frančišković subotu je proveo u Zagrebu, gdje se sreo sa Zdravkom Mamićem. Naravno, jedina tema razgovora bio je Sharbinijev transfer, ali novi detalj cijele priče je kako bi u Maksimiru kapetana Rijeke rado vidjeli u tandemu s bratom Ahmadom.

Priča o obnovi interesa Dinama nije novost. Zakotrljala se početkom svibnja kada je Rijeka gostovala u Maksimiru. Tada su Mamić i Frančišković u pregovorima otišli toliko daleko da se spominjala i svota od tri milijuna i određeni postotak od naknadne prodaje u inozemstvo. Navodno je kamen smutnje bio Robert Ježić koji je svojim utjecajem na Kantridi stavio veto.

Pojava Frančiškovića u Zagrebu mogla bi značiti da je Ježić ili odustao od svojih stavova ili je prazna blagajna natjerala predsjednika Rijeke da reagira.

Kako bilo, naše informacije nisu iznenadile Sanjina Ugarkovića, osobu od povjerenja obitelji Sharbini. Ipak, Ugarković, koji je odnedavno zastupnik i Mazena Sharbinija, navodnog čuda od djeteta, nije htio komentirati najnoviji čin sapunice “Anas u Maksimiru”.

– Nešto sam načuo, ali nemam komentar. Za Anasa imam nekoliko ozbiljnih ponuda i čekam pravi trenutak da reagiram – bio je kratak Ugarković. Međutim, menadžer Sharbinijevih mogao bi vrlo lako stopirati transfer ako ga budu zaobilazili u pregovorima, kao i otac Jamal. Jedan od načina je da zatraži nemoralne uvjete ugovora i posao pada u vodu.

Isto tako, ponude o kojima govori vjerojatno dolaze iz Ukrajine i Nizozemske. Anas je ostavio pozitivan dojam na predstavnike Alkmaara i Dinama iz Kijeva koji su ga gledali na utakmici Rijeke i Hajduka. Oba kluba su bolje platežne moći od zagrebačkog Dinama, ali saznanje kako ga u Maksimiru žele vidjeti s bratom svakako je uteg na stranu Zdravka Mamića. Anasove emocije mogle bi odigrati ključnu ulogu u odabiru idućeg odredišta njegove karijere.

Ako je tandem olakotna okolnost, postoji i ona koja bi mogla otežati cijelu operaciju. Naime, kapetanu Rijeke nikako nije sjela rečenica Krune Jurčića da je Brazilac Sammir u usporedbi s njime “space shuttle”. Međutim, malo PR-a iz radionice Siniše Jagodića sigurno bi riješilo problem. Primjerice, rečenica u stilu “Dajte mi braću i idemo u Ligu prvaka” dočekana bi s dozom simpatija u obiteljskoj kući na Grobniku.

Više od toga Dinamo se mora brinuti što na Poljudu nisu sasvim odustali od Sharbinija. Upravo suprotno, navodno je predsjednik Rijeke put Zagreba krenuo s ponudom Mate Peroša. Hoće li to biti adut u pregovorima s Dinamom ili sredstvo za licitaciju, ostaje vidjeti. U svakom slučaju i prije posljednjeg sučeva zvižduka ove sezone stvari su se poprilično usijale. (jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here