Home Vijesti Brza promjena vremena

Brza promjena vremena

800
0

Nakon osvježenja u nedjelju, ni u novome tjednu, unatoč uglavnom djelomice sunčanome vremenu, u većem dijelu kopnene Hrvatske neće biti pretjerane topline, a dodatnom osjećaju svježine povremeno će pridonositi i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u utorak i srijedu. Pritom će povremeno biti i mjestimične kiše, najčešće u ponedjeljak i utorak, prenosi HRT.

Na Jadranu će prevladavati suho i sunčano, uz buru i tramontanu, nakon nedjeljnog prijepodneva – većinom najjače ponovno u utorak. S njima će ponegdje biti i ograničenja u prometu na Jadranu i uz njega, a u kontinentalnom je području oprez u prometu nužan zbog povremeno mokrih i skliskih kolnika.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu će biti vjetrovito, uz buru koja će mjestimice biti jaka s olujnim udarima. U noći i ujutro kiša, u gorju lokalno moguće i obilnija, uz izraženije pljuskove pa veći dio dana barem djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu zraka od 16 do 18 °C, a u Istri i Hrvatskom primorju između 21 i 24 °C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here