Home Vijesti Brzom reakcijom opatijske policije i vatrogasaca pronađena nestala njemačka turistkinja

Brzom reakcijom opatijske policije i vatrogasaca pronađena nestala njemačka turistkinja

667
0

Jučer je na području Ičića sretno završena potraga za nestalom 44-godišnjom njemačkom državljankom. Riječ je o turistici iz kampa koja se noć prije udaljila u nepoznatom smjeru bez da se javila članovima obitelji.

Prijavu o nestanku policija je zaprimila oko 9 sati te je promptno organiziran tim za potragu u kojemu su osim službenika opatijske policije sudjelovali i pripadnici interventne policije, kao i tri vatrogasca JVP Opatija. Navedeni su pretraživali područje oko kampa i šumski dio Ičića gdje je za tri sata potrage jedan vatrogasac u usjeku šumskog predjela i pronašao nestalu Njemicu.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći su se također odazvali pozivu policije i pripravni čekali 44-godišnjakinju te joj odmah po pronalasku pružili medicinsku pomoć. Ona nije bila ozlijeđena, međutim, bila je uplašena, malaksala i rastresena jer je provela noć u šumi sama i bez vode. Uz to se nije znala orijentirati za povratak u kamp, a kako nije ponijela mobilni telefon, nikoga nije ni mogla kontaktirati.

Još jednom je u praksi na terenu pokazana izvrsna koordinacija pripadnika interventnih službi te je ujedno i poruka svim građanima, a posebno turistima, kako je Hrvatska sigurna turistička destinacija u kojoj djeluju izuzetni i predani profesionalci.

Previous articleNaočale Luke Modrića izazvale podijeljene komentare!
Next articleDječak umro nakon što je ostavljen u vrućem autu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here