Home Sport Budicin potpisao do 2011.

Budicin potpisao do 2011.

1127
0

Pouzdani branič riječkoga nogometnoga prvoligaša, Fausto Budicin, posljednjega je dana stare godine produžio vjernost s »bijelima«. Budicina će novi ugovor vezati do ljeta 2011. godine, čime su ostvarene najave klupskog čelništva da 27-godišnjeg Rovinjca vide kao jednog od onih igrača koji će činiti okosnicu momčadi u idućoj sezoni koju na Kantridi najavljuju s visokim ambicijama.
– Zadovoljan sam, iako smo više-manje, već sve bili definirali – kaže Budicin. – Drago mi je da su me klupski čelnici prepoznali kao dio njihovih ambicioznih planova u sezonama što dolaze. To je, uostalom, i bila želja klupskih čelnika, koji su htjeli ugovorom vezati igrače koji slove kao oslonac sadašnje momčadi. Financijski uvjeti? Zadovoljan sam. Moglo je, doduše, biti bolje, ali i gore. Ugovor je u svakom slučaju bolji nego prethodni. Svjestan sam da kao igrač »Rijeke« ne mogu osigurati egzistenciju, to mogu jedino pod uvjetom da karijeru jednoga dana nastavim u inozemstvu. No, o tome je još prerano govoriti. Sada se maksimalno želim posvetiti svojim igrama u »Rijeci«.
Čelnici prvoligaša s Kantride Budicinovim potpisom na obrascu novoga ugovora napravili su pola posla kad su u pitanju novi ugovori stožernim igračima. Prvi vratar Velimir Radman još uvijek nije prihvatio ponuđene uvjete.
– Procijenili smo da je Budicin svojim igrama i ljudskim kvalitetama zaslužio novi, izdašniji ugovor. On je jedan od igrača na kojemu ćemo graditi našu momčad za duže razdoblje – poručio je direktor riječkoga prvoligaša Mario Rubeša, kojemu predstoji nova runda pregovora s Radmanom.
– Još ćemo jednom sjesti za stol s Radmanom i vidjeti – ističe Rubeša. – Radman je tražio nešto više od onoga što smo mu ponudili i to je njegovo pravo. Međutim, moje je mišljenje da su ponuđeni uvjeti bili više nego korektni. Vjerujem da ćemo kroz koji dan sve dogovoriti i da će Radman produžiti vjernost.
Na Kantridi nitko ne želi javno priznati niti zanijekati činjenicu da iz Splita stižu vijesti da splitski prvoligaš želi u svoje redove već ove zime dovesti Anasa Sharbinija. Možda zato što ponude »Hajdukovih« čelnika ne udovoljavaju nekim zadanim kriterijima.
– Ne želim to komentirati, iz jednostavnoga razloga što je Anas igrač pod ugovorom. Kažete da Splićani nude premalo? Ako ga zaista žele dovesti u svoje redove, vjerujem da im novac neće biti problem. Nama u svakom slučaju nije o glavu prodavati Anasa. Reći ću ono što sam rekao već stotinu puta, ako stigne ponuda koja će zadovoljiti igrača i klub, možemo razgovarati. U suprotnom Anas ostaje igrač »Rijeke« – znakovito je poručio Rubeša. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here