Home Vijesti Burić o kaznenoj prijavi: Jadan je gradonačelnik koji šalje policiju na opoziciju...

Burić o kaznenoj prijavi: Jadan je gradonačelnik koji šalje policiju na opoziciju i novinare

2728
0
buricmarinkovic
Hrvoje Burić i Ernest Marinković

Ni nakon današnjeg ispitivanja u 3. policijskoj stanici nije još potpuno jasan zbog čega je konkretno podignuta kaznena prijava supružnika Lee Stojiljković i Zorana Medveda protiv gradskog vijećnika Hrvoja Burića i novinara Ernesta Marinkovića. No, sve je izvjesnije da je supružnike tužitelje zasmetala tvrdnja prema kojoj se fakture tvrtke Manufakture prema gradskoj blagajni isplaćuju u roku od 30 dana što nije slučaj sa ostalim proračunskim korisnicima

Burić nam je potvrdio da se odazvao policijskom pozivu ustvrdivši kako se u stvari radi o obračunu gradonačelnika Obersnela s njim nakon što je poduzeo akciju kopanja po gradskim financijama i Obersnelovim putnim nalozima.
– Jadan je gradonačelnik koji to pokušava opstruirati policijskim pritiscima, ustvrdio je Burić najavivši kako ga ovo neće pokolebati u nastavku istrage.

Na ispitivanju je bio i novinar Kanala Ri Ernest Marinković protiv kojeg je također podignuta tužba zbog klevete prema članku 142 stavak 2 KZ-a jer da je ‘kao novinar pronio neistinite tvrdnje vezane uz poslovanje tvrtke Manufaktura i Grada Rijeke čime je naštetio ugledu i časti tužitelja Zorana Medveda i supruge mu Lee Stojiljković Medved’.

Marinković tvrdi kako je napravio izvještaj sa zadatka na koji ga je poslala urednica, a izvještaj je novinarska forma koja je lišena svake subjektivnosti i iznošenja mišljenja autora teksta.
– Kako nisam iznosio vlastito mišljenje, dakle, nisam ni mogao nikoga oklevetati. Inače, apsolutno sam svjestan da kao novinar moram biti spreman da me netko tuži zbog moje javno izgovorene riječi. Zaključak, svoj sam posao napravio profesionalno, a njih dvoje misle da sam ga napravio i neprofesionalno i nepošteno, zaključuje Marinković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here