Home Vijesti Buterin i Obersnel međusobno prepisivali programe?

Buterin i Obersnel međusobno prepisivali programe?

315
3

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Rijeke Vesna Buterin danas je na konferenciji za novinare kazala da su antirecesijske mjere koje će pomoći poduzetnicima Rijeke, a koje je najavio gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP), ustvari dio njenog, već predstavljenog programa. Na to je priopćenjem reagirao gradski SDP, tvrdeći da bi se moglo reći obratno, da je ona koristila Obersnelov program budući da je taj program, za razliku od njenog, i objavljen.

Buterin je na konferenciji za novinare iskazala žaljenje što gradonačelnik, kako je kazala, do sada nije shvaćao ozbiljnost položaja poduzetnika i važnost poduzetništva za Rijeku te mu je zahvalila što “prihvaća njene prijedloge i počinje provoditi njen program.”

Osvrnuvši se na mjere, koje je danas prihvatilo riječko Poglavarstvo, Buterin je rekla da je riječ o mjerama koje je ona već javno predložila kao dio svog programa, dodavši da ona predlaže puno veća smanjenja i povećanja poticaja, kao što su smanjenje komunalnog doprinosa za 50 posto, smanjenje spomeničke rente na zakonski minimum od tri kune, smanjenje poreza na potrošnju i poreza na tvrtku, maksimalno smanjenje troškova promocije i prezentacije grada.

Reagirajući na današnje izjave Vesne Buterin, iz Gradske organizacije SDP-a su priopćili da nije točno da je riječ o dijelu njezinog predizbornog programa, da taj program nigdje nije objavljen te da bi se moglo reći da Buterin koristi dijelove objavljenog Obersnelovog programa.

Istaknuli su da je gradsko Poglavarstvo pri donošenju proračuna u prosincu prošle godine uvažilo da se proračun donosi za ekonomski neizvjesnu godinu pa je predvidjelo moguće olakšice za poduzetnike i druge mjere, proizašle iz paketa antirecesijskih zakona koje je SDP predložio u studenom prošle godine.

Riječko gradsko Poglavarstvo prihvatilo je danas dodatne mjere poticanja gospodarstva u vrijeme recesije – smanjit će zakupnine i spomeničku rentu za poslovne prostore te komunalnu naknadu za poduzetnike koji obavljaju proizvodnu djelatnost, a kao jedna od mjera predstavljen je i program depozitnog kreditiranja poduzetnika koji obavljaju djelatnosti u funkciji gradskog turizma i proizvodnje. (Hina)

3 COMMENTS

  1. Da, jedno od drugog su prepisivali… Svaki bi napisao po jednu riječ pa bi to slagali u cjelinu…

    Kako netko od nje može prepisati program kad ga nema?

  2. A gdje je ona objavila svoj program da bi ga se moglo prepisati? Možda Obersnel ima moć čitanja misli, pa joj je sve planove pročitao. Ah, jadna..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here