Home Vijesti Butković: Građanima nitko neće moći zabraniti kupanje na plažama

Butković: Građanima nitko neće moći zabraniti kupanje na plažama

43
0

Ministar prometa i mora Oleg Butković izjavio je danas da se novim Zakonom o pomorskom dobru neće omogućiti privatizacija pomorskog dobra, već će se poboljšati nadzor nad njime i da stoga nema govora da će bilo tko moći zabraniti građanima kupanje na plažama.

– Nema nikakvog govora da će bilo tko kome zabraniti da se kupa na nekoj plaži. Postoje plaže s posebnom upotrebom kao što su nudističke plaže i plaže ispred specijalnih bolnica, koje morate ograditi, ali to nisu plaže ispred hotela ili javne plaže, rekao je ministar Oleg Butković u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’.

U Hrvatskoj trenutno postoji 18 ograđenih plaža, a njihovo ograđivanje je omogućio zakon iz 2003., koji je donijela tadašnja SDP-a ova vlada, odgovorio je Butković na kritike iz oporbenih stranaka. Ministar dodaje da će ograde na 18 spomenutih plaža biti uklonjene nakon isteka koncesije.

“Zakon koji mi predlažemo nije pisan da bi stvorio nered na pomorskom dobru, da bi omogućio privatizaciju i uzurpaciju pomorskog dobra već naprotiv, mi pojačavamo nadzore i kazne, dajemo već ovlasti jedinicama lokalne samouprave, da kroz transparentan način donesu plan upravljanja pomorskim dobrom koji uključuje javnost”, kazao je ministar uoči početka saborske rasprave.

Previous articlePogledajte kako je igrač Newcastlea provocirao Ćaleta-Cara poslije isključenja
Next articleEurosport se divi Kramariću: Zabija golove kakve mogu samo rijetki i piše povijest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here