Home Vijesti Butković o srušenim kućama: Ne zna se je li obnova bila loša

Butković o srušenim kućama: Ne zna se je li obnova bila loša

956
0

Ministar prometa i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković danas je rekao da ne zna je li poslijeratna obnova kuća na Baniji bila loša, unatoč činjenici da se nakon razornog potresa srušio niz kuća koje je država obnovila nakon rata.

U razgovoru za N1 Butković je komentirao osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje bi istražilo gradnju kuća u obnovi nakon rata te zašto su se mnoge urušile u potresu.

“U interesu nam je saznati punu istinu oko obnove. Određene izvidne radnje se događaju na terenu. Što se tiče odluke stranke oko istražnog povjerenstva, pričekat ćemo da se sastanu tijela stranke pa odlučiti oko konkretnog prijedloga. Oporba pokušava istražnim povjerenstvima ususret lokalnih izbora tražiti prostor za sebe. Ono što oporba kontinuirano radi je da destabilizira vladu i državu, oni to rade i dalje. Koliko su iskreni, to je po meni sekundarno pitanje, ali nama je istina bitna, tako ćemo se postaviti. To su stvari za institucije, time se ne politizira. Ako DORH radi izvide pa krene u istragu, ne znam je li uopće potrebna politizacija takve teme”, rekao je Butković.

“Nikome nije u cilju nešto staviti pod tepih, ovo su ozbiljne stvari. Ako je istina ono o čemu su mediji pisali, da je obnova bila loša, ne znamo je li to tako. HDZ će se zalagati da se sazna puna istina i ako postoji odgovornost, da taj i odgovara”, rekao je ministar.

Previous articleBitcoin izgubio 19 posto svoje vrijednosti
Next articleKOMENTAR: Sloboda ‘govora i izražavanja’ ne smije se zlorabiti kako bi se opravdavao govor mržnje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here