Home Vijesti Butković potvrdio ukidanje naplate Krčkog mosta, otkriven i mogući datum!

Butković potvrdio ukidanje naplate Krčkog mosta, otkriven i mogući datum!

2773
1

Vlada će u sljedećih 10 dana donijeti odluku o početku procesa pripajanja tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), čime bi formalno ta tvrtka prestala postojati, a sve poslove upravljanja autocestama koje su sada pod njezinom nadležnošću te mostom Krk preuzeo bi HAC, najavio je jučer ministar prometa Oleg Butković.
– S danom pripajanja ARZ-a HAC-u ukinut će se i naplata mostarine na most Krk jer će tada i formalno biti raskinut ugovor o koncesiji kojim je ARZ dobio pravo naplaćivanja cestarine na autocestama i mostu Krk. Prestankom koncesije ukida se i zakonska osnova za naplatu mostarine – rekao je jučer ministar za Jutranji list.

Pripajanje ARZ-a HAC-u trajalo bi nekoliko mjeseci pa bi se i mostarina ukinula na jesen. No, kako neslužbeno doznajemo, u HAC-u traže pravne modele kako bi se ta odluka mogla donijeti i prije. Možda već 15. lipnja.

– Uvijek sam bio za ukidanje mostarine na mostu Krk, ali to nismo mogli provesti zbog protivljenja banaka kreditora ARZ-a. Sad kad pripajamo ARZ HAC-u, to je moguće – otkriva Butković, ne želeći spekulirati o tome bi li se takva odluka mogla donijeti već sljedeći mjesec.

1 COMMENT

  1. Inicijativa za preispitivanje opravdanosti za naplatu mostarine i njeno ukidanje bilo je i prije , osobno sam to pitanje aktualizirao u Županijskojskupštini u mandatu 2009-2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here