Home Vijesti Carinarnica Rijeka podnijela kaznene prijave zbog lažnih diploma

Carinarnica Rijeka podnijela kaznene prijave zbog lažnih diploma

1587
1

Protiv dvojice riječkih carinika Carinarnica Rijeka podnijela je dvije odvojene kaznene prijave za kaznena djela krivotvorenja javne isprave i prevare. Prema informacijama koje navodi Novi list, postoji osnovana sumnja da su dvojica riječkih carinika imala lažne diplome jednog zagrebačkog fakulteta, a treba se utvrditi jesu li ih pritom na radnim mjestima i koristili.

Osumnjičeni su 38-godišnji Božo Vuletić i 32-godišnji Zvonku Radić, koji je prošle godine izabran za najboljeg carinika na graničnom prijelazu Rupa. Nakon podnošenja prijave riječki su carini suspendirani sa svojih dosadašnjih radnih mjesta.

Nijedan od dvojice carinika dosad nije koristio sporne diplome kako bi temeljem njih napredovao u carinskoj hijerarhiji. S diplomom su, naime, s mjesta carinika mogli napredovati na funkciju kontrolora, inspektora ili šefa graničnog prijelaza-predstojnika ispostave na Rupi, Pasjaku, luci Rijeka, Pošti ili Kukuljanovu.

Božo Vuletić je donedavni gradski vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Rijeke, a od 2006. je, kao član HDZ-a, u Vijeću Mjesnog odbora Grpci na funkciji zamjenika predsjednika. Osim toga, Vuletić je odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, koji se hrabrošću i sposobnostima s nepunih 20 godina istaknuo na brojnim ratištima. Iz HV-a je, unatoč perspektivi za napredovanje, izašao 1993. godine kada se zaposlio u Carini. Zvonko Radić je mladi i perspektivni drugoligaški nogometni sudac s prilikom ulaska na listu sudaca Prve nogometne lige i to kao glavni sudac.
(index.hr)

Previous articleKiribati prvi dočekali 2010.
Next articleNovogodišnje blagdane u PGŽ provodi oko 8500 stranih turista

1 COMMENT

  1. To je za članove HDZ-a normalno. Sad će oni spominjati onu staru tezu nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže, stavljati će ruke u vatru i t.d. i t.d. Ovo je stvarno sramotno. Sve zasluge gosp. Vuletića u domovinskom ratu i HV-u su ovoga trenutka badava.
    U slučaju da se stvarno dokaže da su navodi istiniti učešće i njjegov doprinos u odbrani domovine trebali bi mu biti otegotna okolnost.
    Bobi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here