Home Najnovije Carinici na aerodromu ostali su zgroženi nakon što su otvorili torbu jedne...

Carinici na aerodromu ostali su zgroženi nakon što su otvorili torbu jedne žene

234
0
1495654 screenshot 20240329 180814 ls
1495654 screenshot 20240329 180814 ls

Posljednjih godina Kina se suočava s porastom uvoza egzotičnih kućnih ljubimaca, no nedavni događaj na jednoj od najprometnijih zračnih luka u zemlji ukazuje na ozbiljne pokušaje krijumčarenja. Incident je zabilježen kada je putnica stigla na kontrolu prtljage, a njen neobičan potez privukao je pažnju carinika.

Kineska Glavna carinska uprava izvijestila je da je njihov rendgenski uređaj otkrio nekoliko anomalija u prtljazi putnice. Nakon detaljnog pregleda, otkriveno je nekoliko stotina pojedinačno zamotanih kukaca, od kojih su neki bili živi i pokušavali se sakriti među paketima grickalica.

Među pronađenim kukcima bilo je čak 11 različitih vrsta kornjaša, uključujući egzotične vrste poput japanskog jelena, atlaskog nosoroga i Goliathus orientalis. Svi ovi kukci su se smatrali “vanzemaljcima” u Kini jer ne žive prirodno u zemlji.

Ovaj slučaj nije izoliran incident. Kineski granični i carinski službenici su u proteklim godinama pojačali provjere kako bi suzbili ilegalni unos egzotičnih kućnih ljubimaca. Veliki broj ljudi u Kini, posebno iz imućnijih obitelji, posjeduje takve ljubimce koje su krijumčarene iz inozemstva, uključujući majmune, krokodile i tropske ptice.

U ponedjeljak je carina u Xiamenu, na jugoistočnoj obali Kine, izvijestila o presretanju broda koji se približavao s više od 20.000 živih žohara. Ovakvi slučajevi izazivaju zabrinutost zbog potencijalne štete koju bi ti insekti mogli prouzročiti, uključujući širenje bolesti poput Shigelle.

Kineski zakoni o karanteni životinja i biljaka strogo reguliraju uvoz kako bi spriječili unošenje štetnih organizama i očuvali ekosustav zemlje. Zakon o biološkoj sigurnosti dodatno doprinosi zaštiti ekosustava zabranom nelegalnog unošenja životinjskih vrsta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here