Home Food & Travel Putovanje u Japan: Cvjetanje japanske trešnje 2024.

Putovanje u Japan: Cvjetanje japanske trešnje 2024.

310
0
pexels bagus pangestu 1440476

U Japanu, ali ne samo tamo: kada govorimo o cvatu japanske trešnje, čovjek zamišlja prostranstva drveća u cvatu. Svoju najintenzivniju sezonu doživljava u Zemlji izlazećeg sunca. No, posljednjih godina čudesnost boja i mirisa ove biljke osvojila je mnoge zemlje svijeta, pružajući nezaobilazne vizure.

Cvjetanje japanske trešnje u Japanu

Započnimo naše putovanje u potrazi za najljepšim nijansama ružičaste, upravo iz ovog vrlo fascinantnog kutka svijeta. Među parkovima, dvorcima, hramovima i jezerima već se pojavljuju prvi cvjetovi, na oko 1000 mjesta raspoređenih po cijelom okolišu. Sezona hanami (što doslovno znači “promatranje cvijeća”) ovdje ima tisućljetnu tradiciju uglavnom povezanu s japanskim carskim dvorom i ovom sortom koja se oduvijek slavila ponudama.

Najpoznatija destinacija za cvjetanje trešnje

Čak i danas, čim se sakura otvori, okupljamo se u zelenim površinama za opuštajuće piknike. Oni nam omogućuju da uživamo u cvjetnim nijansama koje daje svjetlost koja se mijenja tijekom dana. Razdoblje koje uvijek predstavlja ljepotu, preporod, ali i krhkost života. Upravo su to dani najvećeg procvata i postoje različiti gradovi u koje treba stići. Zanimljiva lokacija, u tom smislu, je na primjer Yoshino u prefekturi Nara, možda najpoznatija destinacija za cvjetanje trešnje s preko 30 tisuća stabala sakure koja prekriva planine Kii. Posebno na planini Yoshino postoji jedna vrlo velika čije se grane savijaju prema tlu.

Dvorac Himeji

Dvorac Himeji, u Hyogu, datira iz 14. stoljeća i sa svojim bijelim zidovima proglašen je mjestom svjetske baštine UNESCO-a. Ovdje je prekrasno ići na izlete brodom okruženi bojama. Ostala odredišta do kojih možete stići su ona u prefekturi Yamanashu s pet jezera planine Fuji (Yamanakako, Kawaguchiko, Saiko, Shojiko i Motosu) i onsen (termalni izvori). Jezero Kawaguchi do kojeg se može doći iz Kyota nudi spektakl kao malo koje drugo, ali ništa manje nije zanimljiv Tokio i sam Kyoto s parkom Maruyama, Putem filozofa i hramom Yoshiminedera. U Osaki, park koji okružuje dvorac i koji je simbol grada, dom je oko 3 tisuće stabala japanske trešnje.

Japanska sakura iz Philadelphije

Trešnjin cvijet je također vrlo omiljen u tim krajevima, zahvaljujući festivalu koji počinje u ožujku i traje cijeli mjesec. Ovo je Subaru Cherry Blossom festival, koji organizira Japansko američko društvo Velike Filadelfije i slavi japansku kulturu i umjetnost.

Među ulicama i parkovima grada moguće je vidjeti desetke raskošnih stabala trešanja punih bijelih i ružičastih cvjetova.

Trešnjini cvjetovi: evo drugih ideja za putovanja

Ovaj događaj sada se tiče mnogih mjesta diljem kontinenata. Evo drugih kutaka svijeta koje treba uzeti u obzir kako biste snimili nevjerojatne fotografije i doživjeli jedinstveno iskustvo. Između travnja i svibnja stabla trešnje se također mogu promatrati u Washingtonu DC, u Sjedinjenim Državama, ali i u Vancouveru, Britanskoj Kolumbiji i Parizu, u Francuskoj. A zatim i u New Yorku, posebno u Brooklyn Botanic Gardensu, u Amsterdamu, u Nizozemskoj, u Vilniusu u Litvi, u Londonu u Engleskoj u Kew Gardensu i u Edinburghu, u Škotskoj. u Alnwick Gardens. Zanimljivost: stabla trešnje cvjetaju i u Indiji, posebice u Meghalaji, ali u ovom slučaju treba pričekati razdoblje između listopada i studenog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here