Home Vijesti Čečenski vođa priznao svoje ambicije: “Ukrajina? To je već riješena stvar. Moj...

Čečenski vođa priznao svoje ambicije: “Ukrajina? To je već riješena stvar. Moj novi cilj je Poljska”

219
0

Čečenski šef Ramzan Kadirov zatražio je ispriku od Poljske za napad na ruskog veleposlanika Sergeja Andreeva 9. svibnja. Kadirov je to objavio u srijedu, 25. svibnja.

– Nakon Ukrajine, ako budemo nastavili kao tim, pokazat ćemo vam za šest sekundi za što ste sposobni. Bolje zgrabite oružje, svoje plaćenike i službeno se ispričajte našem veleposlaniku. Mi to jednostavno nećemo prepustiti, imajte to na umu”, rekao je šef republike.

Prema Kadyrovu, poljske vlasti ne bi trebale “svirati melodiju” zapadnih zemalja i Sjedinjenih Država. To će imati ozbiljne posljedice po zemlju, rekao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

  1. svibnja se doznalo za napad na ruskog veleposlanika u Varšavi. Okupljeni su uzvikivali “Fašisti!” i nisu dopustili Sergeju Andrejevu da položi cvijeće na spomen groblju sovjetskih vojnika na ulicama Zhvirki i Wigura u Varšavi. Policija je nekoliko minuta kasnije stigla na mjesto incidenta i pomogla diplomatu da uđe u automobil.

Nakon toga je ruski istražni odbor pokrenuo kazneni postupak za napad na Andrejeva. Precizira se da su istražitelji prije činjenice napada otvorili spis pod člankom “Napad na osobe ili institucije koje uživaju međunarodnu zaštitu radi izazivanja rata ili zakompliciranja međunarodnih odnosa”.

Izvor: vm.ru

Previous articleHajduk protiv Rijeke bez Nikole Kalinića?
Next articleVIDEO: Djevojka u BiH se prevrnula autom, a onda se zaustavio bus s nogometašima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here