Home Najnovije Cenzura na Kanalu Ri: IDS i SDP zabranjuju emisiju Drukčije!

Cenzura na Kanalu Ri: IDS i SDP zabranjuju emisiju Drukčije!

1708
20

Informaciju o tome da predsjednica Gradskog vijeća Rijeke, IDS-ovka Dorotea Pešić-Bukovac i gradonačelnik Vojko Obersnel vrše pritisak na direktoricu Kanala Ri Ivanku Šimonović da zabrani daljnje emitiranje Ladonjine sponzorirane emisije ‘Drukčije’, potvrdio je za današnji Novi list i Plinio Cuccurin. Iako Ladonja emisiju uredno plaća s 8000 kuna mjesečno i tako puni praznu blagajnu ove regionalne televizije, gradonačelnik Obersnel traži da se emisija izbriše s programa zbog navodnih nezakonitosti.


Cenzura na Kanalu Ri

Naime, Zakon o elektroničkim medijima kaže da ‘nije dopušteno oglašavanje političkih stranaka, izuzev za vrijeme izborne promidžbe sukladno posebnom zakonu’. Međutim, Ladonja (još) nije politička stranka i ovaj slučaj pokazuje kako se riječki gradonačelnik bavi poslom koji je nezamisliv u normalnim demokratskim društvima. Vrši politički pritisak na medij izravno se miješajući u program te TV kuće kako bi je zadržao pod svojom potpunom kontrolom.
– Spreman sam tužiti Kanal Ri i zatražiti sudsku zaštitu ako skinu emisiju, iz razloga što bi to bilo onemogućavanje jedne udruge građana da nastupa pred javnošću promičući vrijednosti civilnog društva. Ne bih to očekivao od političke stranke koja se zalaže za općeljudske i socijaldemokratske vrijednosti, kao što je SDP – izjavio je Cuccurin i zaključio da se SDP i IDS očito osjećaju ugroženima i boje nove konkurencije.

U obranu prava na građanski nadzor televizije koja je u većinskom vlasništu Grada Rijeke i Županije primorsko-goranske, pa ju financiraju svi porezni obveznici bez obzira na stranačku pripadnost, spremaju se i u Listi za Rijeku i Akciji mladih. Prošle godine predstavljena inicijativa za uvođenjem svojevrsnog programskog vijeća koje bi štitito tu TV kuću od utjecaja politike, trebala bi se sljedeći mjesec pojaviti i na klupama županijske skupštine. (rd)

Previous articleObersnel protiv Zakona o Gradu Rijeci
Next articleNa Krnjevu poginuo pješak

20 COMMENTS

 1. Živjele demokrate iz IDS-a i SDP-a. Šta će tek biti ako dobiju izbore. Izgleda da se gospoda Obi i Kajin nisu maknuli iz 1945. Obrazac ponašanja je ostao isti, što bi rekao Štulić :” Tko tako ne misli taj kleveće i laže” , stoga zabranimo mu pojavljivanje u medijima.Nadajmo se samo da neće početi ubijati i zatvarati kao nekad.

 2. MaoTze Obersnel …nije loše , nije loše. Moglo bi i Vojko Chavez ili Kim il Obi, a ni Fidel Obersnel bi zorno moglo pokazati bezobrazluk i bahatost Ri “vlade”.
  Jaca “brošarica” u HR , a SDP u Ri..ista stvar.

 3. Baš će biti interesantno da li će se ova priča dignuti sa lokalne na nacionalnu razinu i da li će reagirati ono smiješno društvo novinara ili kako se već zove da osude uplitanje politike u medije.

 4. meni je najstrasnija cinjenica da ako ne ispljunes lovu na sunce nema disonantnih tonova. sta onda rade ako neko oce radit kriticku emisiju besplatno (tj. vec placeno od strane poreznih obveznika)

 5. ouyea je pogodio u bit: sta onda rade ako neko oce radit kriticku emisiju besplatno (tj. vec placeno od strane poreznih obveznika)??

 6. sdp i ids primjenuju samo demokratske postupke. upravo citamo o tome! Sjajno! Gdje su sad svi oni koji stalno grakcu o uplitanju politike u tzv. neovisnost medija i novinara!?

 7. KANAL RI SE ODAVNO SROZAO NA NIVO HTV-A IZ DEVEDESETIH GODINA ILI AKO HOĆETE VRLO SLIČAN JE DRŽAVNOJ TV SJEVERNE KOREJE. ŽALOSNO JER VLASNICI OVE TV SU GRAĐANI RIJEKE I PGŽ. TOLIKO O DEMOKTACIJI OBERSNELA I KOMADINE

 8. zanimljivo kako pojedinci reagiraju na novinske izjave, no kada bi malo proguglali možda bi zaćepili labrnje. Jer da se ovako pobuni protiv svoje emisije Todorić, Gucić ili neki drugi magnat svi bi bili na strani Kanala RI. Zanimljiva je ljudska glupost. 7. (-) Plinio Cuccurin – težak 72 milijuna eura. Od prvog siječnja 2004. postaje direktor duhanske divizije unutar Adris grupe, a de facto je direktor TDR-a. Vrstan pravnik i jedan od najbližih suradnika Ante Vlahovića.

 9. ovo se zove uspješna karijera : Poslovnu karijeru, što je zanimljivo, Plinio Cuccurin počeo je s 15 godina – kao berač bresaka, potom je radio kao konobar, a za vrijeme studija tri je godine vodio turističku zajednicu u Balama. Budući da je bio i stipendist Tvornice duhana Rovinj (TDR), nakon studija zaposlio se u tvornici cigareta kao pravni referent. Poslije je napredovao do voditelja pravnih i kadrovskih poslova i pravnog savjetnika, a od pretvorbe i privatizacije TDR-a (Adris grupa) član je uprave. Započeti karijeru kao siromašni savijač štrudela i onda isključivo znojem i radom doći na mjesto sedmog najbogatijeg čovjeka Hrvatske. A telad komentira..

 10. brrrrrr, dolazak kapitala u Rijeku!!! Izaberite SDP, to je najpouzdanija garancija da ga u gradu sigurno nećete vidjeti!

  (osim u franolićevima, štokićevim, vrhovnikovima itd džepićima 😉

 11. Zašto SDP-ovci nisu odbili Cuccurina kada je on dao potporu Josipoviću u predsjedničkoj kampanji? Gdje su vam tada bili principi?

 12. Ne mogu ne primjetiti ovu rečenicu u linku DD-a :

  “21. (19) Zdravko Pevec – 35 milijuna eura
  Bjelovarski poduzetnik povećao je prošle godine svoje bogatstvo za 5,5 milijuna eura, što pokazuje da njegovo poslovno carstvo posluje stabilno, s blagim uzlaznim trendom u povećanju prihoda.” 😀

  članak je iz 2004.

 13. jadni komentari ojađenih. Očiti nedostatak potrebe i znanja za suvislom argumentiranom komunikacijom. Zaključak stvarno jasan. Šteta.

 14. kako je lijepo vidjeti zabrinute partijske trolove na zadatku 🙂

  DD: Smiješno.

  brrrrrr, dolazak kapitala u Rijeku!!! Izaberite SDP, to je najpouzdanija garancija da ga u gradu sigurno nećete vidjeti!

  DD: kapitala ? hm, pročitati linkove.

  Zašto SDP-ovci nisu odbili Cuccurina kada je on dao potporu Josipoviću u predsjedničkoj kampanji? Gdje su vam tada bili principi?

  DD: Nemam pojma, pitaj SDPovce..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here