Home Biznis Češi dolaze: Prodano već 15.000 karata za vlak Prag – Rijeka/Split!

Češi dolaze: Prodano već 15.000 karata za vlak Prag – Rijeka/Split!

530
0

Više od 15 000 Čeha kupilo je kartu za ljetovanje u Hrvatskoj. Kao i protekle godine, i ove će godine vlak RegioJeta prometovati iz Češke prema Rijeci, ali i Splitu. Prvi vlak iz Češke kreće 28. svibnja s 15 vagona i kapaciteta po 650 putnika. Vlak kreće od Praga preko Brna, Bratislave i Budimpešte do Zagreba. U Ogulinu će se kompozicija podijeliti na dva dijela te će njih sedam nastaviti prema Splitu, a osam prema Rijeci. Putnike će na odredištima čekati autobusi koji će ih odvesti do odredišta.

Isto tako, kada vlak stigne do Zagreba, moći će se ukrcati i domaći putnici. Vlak će u svibnju, lipnju i rujnu prometovati tri puta tjedno, a u špici sezone svakodnevno. Prošle godine iz RegioJeta u Hrvatsku je došlo 60 000 turista, a ove godine imaju kapaciteta za 100 000 turista. Aleš Ondruj iz RegioJeta za Večernji list kaže: „Jako smo optimistični unatoč pandemiji. Računamo da će se situacija s koronavirusom smiriti, u Češkoj već padaju brojke, u Hrvatskoj nam sigurnost daje oznaka Safe Croatia za turističke objekte koji provode mjere sigurnosti. Ljudi pokazuju veliki interes za Hrvatsku i mislimo da će potražnja još rasti: mladi više kupuju karte, dok se obitelji odlučuju za turističke aranžmane koje također nudimo. Vlak dolazi u Zagreb rano ujutro i u Rijeci je u 10 sati, dok je povratak navečer, tako da ga i lokalni stanovnici mogu iskoristiti za izlet.“

Što se tiče promjena u graničnim režimima, RegioJet će na sebe preuzeti svu papirologiju i potvrde o testovima ili cijepljenju te ih izravno isporučiti MUP-u. Cijena karte u jednom smjeru je 22 eura, piše Večernji list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here