Home Vijesti Cijela Hrvatska u crvenom, u Rijeci situacija najgora!

Cijela Hrvatska u crvenom, u Rijeci situacija najgora!

774
0
Foto: Pexels

Prema prognozama DHMZ-a, novi toplinski val koji je po prvi put ove godine Hrvatsku “obojio u crveno” trebao bi trajati do 24. srpnja, uz temperature do 40 Celzijevih stupnjeva.

Već u nedjelju očekuju se nešto niže temperature u središnjoj Hrvatskoj i Dubrovniku, dok Knin i Split ostaju u narančastom području “velike opasnosti od toplinskog udara”. Najgore će biti u Rijeci koja je i dalje obojana u “crvenu – vrlo veliku opasnost”.

U Rijeci je prognozirana “vrlo velika opasnost” od toplinskog udara sve do srijede, nakon oborina koje bi u utorak trebale donijeti olakšanje u cijeloj zemlji. Osim Rijeke, udaru visokih temeperatura početkom tjedna najviše će biti izloženi Knin i Split.

Toplinski val ide prema vrhuncu, Sanja Jurišić iz današnjeg grada rekordera: “Ne treba izazivati vraga”
Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić i Dubrovnik od utorka su u “zelenom” – bez opasnosti od toplinskih valova koji bi mogli djelovati na zdravlje građana. Za vrijeme trajanja velike vrućine važno je pridržavati se preporuka lokalnih zdravstvenih ustanova te pratiti upozorenje DHMZ-a na toplinske valove, ističu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Previous articleDenis Bušnja i Veldin Hodža produljili suradnju s HNK Rijeka
Next articleNa ulici udario muškarca rukom u glavu. Čovjek istu večer umro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here