Home Mozaik Ćirina kćer tuži brata i majku

Ćirina kćer tuži brata i majku

163
0

“Ne slažu se zbog mog bogatstva, a ima ga dovoljno za sve”, rekao je Miroslav Ćiro Blažević jednom u intervjuu za Story, govoreći o odnosu svoje djece. I čini se da je time dobro predvidio što će se događati nakon njegove smrti. Naime, kako pišu 24 sata, Ćirina mlađa kći Katherine tuži brata i majku zbog nasljedstva.

Troje djece

Iza “trenera svih trenera” je ostalo troje djece: kći Barbara rođena 1962. i Katherine koja je na svijet došla 1966. te sin Miroslav rođen 1971. godine.

Katherine Blažević Mihalić sa suprugom Ivicom i dvoje djece živi u Dullyju. Starija kći Barbara živi s mužem, američkim časnikom i sinom na Floridi. Najmlađi Ćirin sin Miroslav živi u Zagrebu sa suprugom i dvoje djece.

“Roditelji su uvijek ambiciozni kad su djeca u pitanju. Nemam se pravo potužiti, ali mislim da mi je sin najbolji. Tu sam vrlo pravičan, a to mislim možda i zato što je on najviše sa mnom”, otkrio je Ćiro jednom prilikom koji je sa sinom često znao biti viđen u šetnji centrom Zagreba.

I sin je za njega imao samo riječi hvale. “On nije samo moj otac, on je otac nacije, on je otac igrača, on ima svojih sinova”, ispričao je Miroslav Blažević mlađi za In Magazin.

O kćerima je Ćiro ipak govorio drugačije.

“Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale: ‘Kako si, tata?’ Slobodno to napiši”, rekao je za Story jednom prilikom. 

Posebno se veselio unučadi

Ćiro se posebno veselio unučadi, ima ih šestero i branio im je da ga nazivaju “deda”. Morali su ga zvati “papi”. Brinuo se o njima, ali isticao je da je bio jednako strog kao i prema svojoj djeci. Bio je pobornik discipline u svakom pogledu i smatrao da “ako nisi strog, odoše djeca na stranputicu”. 

“Kad su Barbari bile četiri godine, poželjela je lutku. U džepu sam tad imao pet franaka. Lutka stoji baš toliko, kao i pizza koju sam htio večerati. I umjesto večere kupio sam joj bebu”, otkrio je svojevremeno.

U jednom je intervjuu priznao i kako rijetko viđa svoje unuke, no i sam je rekao kako “nikada nije bio klasičan djed”. “Tijekom svoje karijere sam gledao kako ću im osigurati sve da ne prolaze kalvariju kakvu sam ja prošao. To je bila moja prva okupacija i hvala Bogu, mislim da je to bilo najvažnije”, ispričao je.

Supruga Zdenka bila mu najveća podrška

Sa suprugom je u braku bio 61 godinu. Ćiro i Zdenka su se rijetko zajedno pojavljivali u javnosti, a najčešće ih se zajedno moglo vidjeti na kulturnim događajima poput koncerata, a voljeli su posjećivati i kazališta. Podsjećamo, legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je nakon duge i teške bolesti u 88. godini, samo dan prije svoga rođendana.(Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here