Biznis

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

U Bruxellesu se ovog tjedna održava skupština Euopean Free Alliancea, europske političke stranke koja okuplja progresivne,  regionalističke, independističke i manjinske stranke  iz 17 država Europske Unije uključujući i sve veći broj članica izvan EU. Listu za Rijeku na skupštini predstavljaju predsjednik Danko Švorinić i članica nadzornog odbora Liste za Rijeku Nelida Pogačić. Ove godine u punopravno članstvo primljena je stranka Latvian Russian Union, a u status promatrača  Patria Furlana, Moravian movement i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Skupština EFA-e nije prihvatila prijedlog izvršnog odbora o isključenju stranke Partito Sardo d’Azione zbog suradnje s Legom Nord u Italiji.

EFA na europske izbore izlazi pod sloganom Europe of all peoples – Europa za sve narode. Za svog spitzenkandidata na europskim izborima stranka je nominirala Oriola Junqerasa, političkog zatvorenika kojem u Španjolskoj traje suđenje zbog organizacije referenduma o samoopredijeljenju Katalonije.

Nelida Pogačić i Danko Švorinić

Drugog dana skupštine izabran je novi 13-člani izvršni odbor EFA-e u kojem će po prvi put člana imati i Lista za Rijeku koja je u ovoj organizaciji od 2009. godine. Za članicu izvršnog odbora je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paraleleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacijeMaurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume. Udrugu SDR na skupštini predstavlja Sanja Perinić Švorinić. Na skupštini je potvrđeno pokroviteljstvo CMC-a nad znanstvenim skupom koji će u Rijeci biti održan 18. ožujka povodom 300-te obljetnice proglašenja grada Rijeke slobodnom kraljevskom lukom.

CMC pokrovitelj obilježavanja 300-te obljetnice slobodne kraljevske luke Rijeka

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Kinezi više zainteresirani za 3. maj, a nikako za strateško partnerstvo

spMay 2, 2019

Predstavljen Plan za nisko-ugljični transport i mobilnost izrađen u okviru europskog projekta LOCATIONS

spMay 2, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.