Home Biznis Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

1249
0

U Bruxellesu se ovog tjedna održava skupština Euopean Free Alliancea, europske političke stranke koja okuplja progresivne,  regionalističke, independističke i manjinske stranke  iz 17 država Europske Unije uključujući i sve veći broj članica izvan EU. Listu za Rijeku na skupštini predstavljaju predsjednik Danko Švorinić i članica nadzornog odbora Liste za Rijeku Nelida Pogačić. Ove godine u punopravno članstvo primljena je stranka Latvian Russian Union, a u status promatrača  Patria Furlana, Moravian movement i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Skupština EFA-e nije prihvatila prijedlog izvršnog odbora o isključenju stranke Partito Sardo d’Azione zbog suradnje s Legom Nord u Italiji.

EFA na europske izbore izlazi pod sloganom Europe of all peoples – Europa za sve narode. Za svog spitzenkandidata na europskim izborima stranka je nominirala Oriola Junqerasa, političkog zatvorenika kojem u Španjolskoj traje suđenje zbog organizacije referenduma o samoopredijeljenju Katalonije.

Nelida Pogačić i Danko Švorinić

Drugog dana skupštine izabran je novi 13-člani izvršni odbor EFA-e u kojem će po prvi put člana imati i Lista za Rijeku koja je u ovoj organizaciji od 2009. godine. Za članicu izvršnog odbora je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paraleleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacijeMaurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume. Udrugu SDR na skupštini predstavlja Sanja Perinić Švorinić. Na skupštini je potvrđeno pokroviteljstvo CMC-a nad znanstvenim skupom koji će u Rijeci biti održan 18. ožujka povodom 300-te obljetnice proglašenja grada Rijeke slobodnom kraljevskom lukom.

CMC pokrovitelj obilježavanja 300-te obljetnice slobodne kraljevske luke Rijeka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here