Home Najnovije ‘Članovi Katapulta podržavaju DAR MAR i nisu zaposlenici Odjela za kulturu’

‘Članovi Katapulta podržavaju DAR MAR i nisu zaposlenici Odjela za kulturu’

1259
8

U članku na pod naslovom “Dio riječkih kulturnjaka podržao zagrebačke: Zaboravili pomesti pred svojim pragom”, objavljenom 18.3.2012. je netočan dio slijedećeg navoda: “I dok su se na tribini održanoj 23.2.2012. mogli vidjeti članovi Katapulta (od kojih su neki ujedno i zaposlenici Odjela za kulturu), članovi ostalih navedenih udruga mahom nisu dali javnu podršku akcijama DAR MAR-a.” Netočan dio se odnosi na tvrdnju da su neki članovi udruge Katapult ujedno i zaposlenici Odjela za kulturu Grada Rijeke. Odgovorno tvrdim da u navedem Odjelu nema zaposlenih članova udruge. U Odjelu je zaposlen naš bivši član i osnivač, Alen Kapidžić, koji je, unatrag nekoliko godina, po ovom zaposlenju odmah (službeno i po svakoj funkciji) istupio iz udruge kako ne bi bio u sukobu interesa. Ovi podaci su se mogli i trebali provjeriti prije nego što je u javnost plasirana neistina. Na kraju dodajem da udruga Katapult, odnosno njezini članovi koji nisu zaposleni u Odjelu za kulturu Grada Rijeke, kao niti u njegovom kulturnom vijeću, izražava potporu svakom dijalogu (kao što je bila i tribina DAR MAR- a) između subjekata nezavisne kulture i Grada Rijeke u svrhu otkrivanja i rješavanja postojećih problema, stoji u reagiranju koje potpisuje Tea Tulić, predsjednica udruge Katapult.

Previous articleSkočić: Kada zove tvoj klub racionalno razmišljanje prestaje …
Next articleNa Kukuljanovu puštena u rad solarna elektrana

8 COMMENTS

 1. Znači taj tip je izašao iz udruge nakon što je dobio posao u odjelu za kulturu a u udruzi mu je ostala žena. Šta nije ista stvar s onim tipom iz Drugog mora čija žena isto radi u odjelu za kulturu? Nešto se često u našoj Rijeci takve podudarnosti događaju. 🙂

 2. dobro su umreženi i na strateškim pozicijama zato i jesu na vlast od 45′ naovamo. sve je u službi, od novoglista, kanala ri, odjela za ovo i ono, dijela ”nezavisne” scene itd. jebeni matrix.
  čitam fa je urbanu, baccarini dekan filozofskog bio na svadbi, guglam malo kad eno žena mu se zaposlila kao asidstent na filozofskog. nema tu ako nisi umrežen i u ”ekipi’,’ kupi prnje iz grada jer posla nema niti će ga bit.

 3. pogledaj kao su sjebali ove cure što se bave odbojkom, isključili su im stroju u dvorani da ne mogu trenirat, jer nisu valjda trener i tih par likova iz uprave na političkoj ”liniji” a s druge strane troše milione za 150 zaposlenih u Rijeka sportu.

 4. Bez obzira na uzroke i posljedice,uvijek se treba služiti argumentima.Ako su ljudi bili tamo bili su.Mislim da je to jedini način da dođemo do istine.Rijekadanas duguje ispriku ljudima i organizacijama,ukoliko je istina drugačija nego u tekstu.

 5. pa u tekstu nigdje i ne piše da nisu bili na tribini nego da nisu dali podršku kolegama iz rijeke, a za istu stvar su dali podršku kolegama iz zagreba.

 6. Ja sam to tako i pretpostavljao ali u samom tekstu postoji rečenica koja služi kao argument.:”I dok su se na tribini održanoj 23.2.2012. mogli vidjeti članovi Katapulta (od kojih su neki ujedno i zaposlenici Odjela za kuluturu), članovi ostalih navedenih udruga mahom nisu dali javnu podršku akcijama DAR MAR-a.”.

 7. ovaj dio rečenice s katapultovim prisustvom je višak definitivno. nije poanta u prisustvu na tribini nego u podršci. bili su i obersnel i šarar na tribini ali ne da daju podršku nego da brane suprotan stav

 8. da da pa isto tako kad netko iz odjela za kulturu slučajno mora odlučivati ovo nekim financijama udruge koje je slučano osnovao, to uopće nema veze..katapult, drugo more… itd.
  jedna je vrlo jasna posljedica toga… a to je da je ovaj grad postao zadnja provincija gdje razno razne slučajne udruge sebi međusobno dodjeljuju nagrade, a van te svoje organizacije i ovog sela njihov rad ne postoji, tj. svodi se na stavljanje brkova i “zajebanciju” … ali to puno govori o samim autorima i njihovoj sposobnosti i cijeni vlastitog umjetničnog rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here