Home Vijesti Coca Cola napustila rusko tržište, domaći proizvođači najavili nove zamjenske napitke

Coca Cola napustila rusko tržište, domaći proizvođači najavili nove zamjenske napitke

143
0
foto: ochakovo.ru

Ruski proizvođač pića predstavio je novu paletu bezalkoholnih pića koja će zamijeniti kultne brendove koji su napustili rusko tržište nakon invazije na Ukrajinu.

Umjesto Coca-Cole, Fante i Spritea, Rusi će moći birati između CoolCole, Fancy i Streeta, objavio je u ponedjeljak ruski proizvođač pića Ochakovo.

Tri globalna brenda gaziranih pića uglavnom su odsutna s ruskih polica otkako je tvrtka Coca-Cola u ožujku obustavila poslovanje u Rusiji. Iako se proizvodi Coca-Cole još uvijek mogu naći u trgovinama, cijene su od suspenzije skočile u nebo za otprilike 200%.

CoolCola ima “ikonični okus kole”, napisao je Ochakovo na internetu. U međuvremenu, boce Fancy s okusom naranče i ulice limuna i limete oponašaju sheme boja Fanta i Sprite.

Osnovano u Sovjetskom Savezu 1978. godine, Ochakovo uglavnom proizvodi tradicionalna ruska pića kao što su fermentirani kvas na bazi žitarica i medovuha s niskim udjelom alkohola.

Tvrtka nije jedina tvrtka koja je pokušala iskoristiti Coca-Colin iskorak s ruskog tržišta.

U travnju je tvrtka za proizvodnju pića sa sjedištem na ruskom Dalekom istoku, Slavda Group, pokrenula Grink Colu kako bi pokušala osvojiti srca ruskih ljubitelja gaziranih pića. U međuvremenu, u svibnju, u sjevernoj ruskoj regiji Komi, tvornica Syktyvkarpivo pokrenula je vlastiti brend sode, Komi Cola.

Međutim, obje su alternative dobile različit odgovor, a kupci su se žalili da nijedno piće nije “slatko i pjenušavo”.

Previous articlePogledajte dva ista fantastična udarca u istom gemu. Komentator: Ovo još nisam vidio!
Next articleVIDEO Papa nasmijao prisutne vjernike “Treba mi malo tequile”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here