Home Biznis Coca-Cola pod istragom u Njemačkoj

Coca-Cola pod istragom u Njemačkoj

279
0

Njemački regulator objavio je danas pokretanje istrage protiv Coca-Cola Europacific Partners Deutschland zbog sumnje da primjenjuje cjenovnu politiku koja ograničava konkurenciju u Njemačkoj i susjednim tržištima.

Prema riječima predsjednika ureda za kartele, Andreas Mundta, postoji osnovana sumnja da Coca-Cola može suzbiti konkurenciju usmjeravajući uvjete poslovanja prema njemačkim trgovcima hranom, posebice putem strukturiranja popusta.

Regulator je stoga danas službeno pokrenuo istragu protiv Coca-Cola Europacific Partners Deutschland. Prvo će provjeriti ima li Coca-Cola dominirajući položaj na tržištu kola napitaka i gaziranih bezalkoholnih pića, s obzirom da dominantne kompanije podliježu posebnim pravilima o tržišnom natjecanju.

Također će istražiti jesu li uvjeti popusta koje Coca-Cola nudi trgovcima hranom poticaj za privilegiranje, izlaganje na istaknutim mjestima ili promoviranje cijelog asortimana njezinih proizvoda, uključujući Fanta i Sprite, a ne samo kola napitke.

Priopćenje ističe da takvi uvjeti možda rezultiraju suzbijanjem konkurencije, što dalje ograničava mogućnosti drugih proizvođača da se natječu s Coca-Colom, ne samo u Njemačkoj nego i na susjednim tržištima.

Previous articleSlavni Srbin i izbornik biH: Mi koji navijamo za Partizan navijamo i za Hajduk!
Next articleBBB-ovac koji je utamničen u Grčkoj upravo je osuđen zbog primitivnog ispada u Zagrebu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here