Home Vijesti Crkvenjak koji je silovao psa opet dobio godinu dana zatvora.

Crkvenjak koji je silovao psa opet dobio godinu dana zatvora.

107
0
Ilustracija: Pexels

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je jučer u odsutnosti na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana osudio Ivora Ivaniševića (47) zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja pasa, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet okrivljenika, izvijestilo da je Ivanišević osuđen da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja od točno neutvrđenog dana 2009. godine do 21. rujna 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u Zagrebu, a sve u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje.

DORH ističe da je presudom zagrebačkog Općinskog suda Ivaniševiću izrečena kazna zatvora u najduljem trajanju kako je propisano Kaznenim zakonom. Riječ je o presudi u ponovljenom postupku koja je prema navodima medija izrečena četiri mjeseca pred zastaru.

Ivanišević je u prvom postupku na istom sudu u rujnu 2021. također nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

Ivaniševiću, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i zaposlenik je Europskog parlamenta, u prvom postupku je kao olakotna okolnost nađena samo dosadašnja neosuđivanost. Prema pisanju medija, Ivaniševiću je u ponovljenom postupku naloženo i plaćanje 4278 eura troškova, u što su uračunati veterinarsko vještačenje, sudski paušal i psihijatrijsko vještačenje o raspravnoj sposobnosti.

Previous articleVIDEO Otac saznao da njegov sin maltretira drugog učenika u školi; ovo je njegova reakcija
Next articleZavršilo je drugo polufinale Eurosonga, ove zemlje idu u finale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here