Home Mozaik Cura zbog videa dobila otkaz nakon dva tjedna: ‘Sve sam obrisala, ali...

Cura zbog videa dobila otkaz nakon dva tjedna: ‘Sve sam obrisala, ali to je tek bio početak…’

460
0

Nakon sam dva tjedna na novom poslu, tiktokerica Lexi Larson objavila je video u kojem je otkrila kako je dobila otkaz zbog svojih objava na društvenim mrežama.

“Dakle, dobila sam otkaz zbog TikToka. Prije nekoliko tjedana, podijelila sam da sam dobila posao u tehnološkoj tvrtki. Pa, ne radim više tamo jer sam otpuštena. Morala sam potpisati brdo stvari, pa sam dosta nervozna oko ulaženja u detalje. Svodi se na to da je poslodavac našao moj TikTok i stvarno, ali stvarno mu se nije svidjelo što sam podijelila kolika mi je plaća i ostale stvari”, opisuje Larson.

“Itekako sam svjesna da je zakonom zaštićena sloboda razgovora o plaći i da ne smiješ zbog toga dobiti otkaz, ali sam obrisala ta videa jer, ono, to je moj poslodavac i nisam htjela da se ljuti na mene”, dodaje. No to je tek bio početak. “Dva dana nakon razgovora o mojim objavama na TikToku su mi dali otkaz. Rekli su da je moj račun sigurnosni rizik i da bih mogla objaviti nešto povjerljivo o tvrtki. Izravno sam ih pitala: ‘Jesam li prekršila ikakvo pravilo. Jesam li objavila išta povjerljivo na TikToku’, a oni su odgovorili da još nisam, ali da bih mogla u budućnosti, a oni ne žele riskirati”, objašnjava.

@itslexilarson I got fired bc of my tiktok 🙂 #igotfired #techtok ♬ original sound – Lexi Larson

Na putu do kuće je, kaže, imala napadaj panike, a plakala je još danima. “Sada sam bolje, ali sam i dalje potresena. Ipak, moram reći da sam jako sretna – moj prošli poslodavac je nevjerojatan. Nazvala sam šefa, izbezumljena, i uspio je vratiti me na moj stari posao”, kaže.

U kasnijim objavama rekla je kako nema namjeru tužiti tvrtku, iako su joj u komentarima mnogi savjetovali da angažira odvjetnika jer, prema američkim zakonima, nepravedno je otpuštena.

Previous articleZa 26 kuna u saborskoj menzi jedu lazanje, bečki odrezak, junetinu u umaku…, i to s juhom i desertom!
Next articlePojačanje Rijeke prekinuo vezu sa srpskom pjevačicom, evo kome će pripasti stan od 1,25 milijuna eura!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here