Home Mozaik Za 26 kuna u saborskoj menzi jedu lazanje, bečki odrezak, junetinu u...

Za 26 kuna u saborskoj menzi jedu lazanje, bečki odrezak, junetinu u umaku…, i to s juhom i desertom!

396
0
Ilustracija/Photo by Rene Asmussen: https://www.pexels.com/photo/man-in-white-top-standing-beside-plates-2977514/

Cijeli svijet posljednjih mjeseci zahvatila je kriza, poskupljenja svega i svačega – a posebno hrane – idu u nebo, u turističkim sredinama još i više, tako da su već u prvom naletu nastradali kućni proračuni običnih građana. No čini se kako je jednu oazu ipak potpuno zaobišlo poskupljenje – kantinu Hrvatskog sabora u kojoj su cijene ostale na povijesno niskim razinama, a fotografiju cjenika i menija objavio je Večernji list.

Glavno jelo s prilogom je 15 kuna, juha i desert su još po četiri kune, a salata tri. Dakle, pun tanjur hrane u Saboru izaći će zastupnike cijelih 26 kuna. Za taj novac u restoranu u Splitu ne možete dobiti ni bočicu vode, a u dućanu je to cijena samo salate! I premda se na saborskim sjednicama biju povijesne verbalne bitke, nitko ni da spomene solidariziranje s običnim građanima. Makar u cijenama hrane, piše Slobodna Dalmacija.

Ali nije baš da i u saborskom restoranu cijene nisu išle gore, ali ne u zadnja tri mjeseca otkad vlada globalno ludilo s cijenama, nego u odnosu na 2009. kad je glavno jelo s prilogom stajalo čak 12 kuna, a cijeli meni 23 kune. Ovakve cijene u saborskoj kantini moguće su i potpuno legitimne, jer je riječ o menzi zatvorenoga tipa, samo za zaposlenike i sabornike, pa se ne plaća porez. Ali uz sve to, zanimljivo je.

Sabornici svakoga dana mogu birati između dva jela, poput pečene vratine i variva od mahuna, pirjane teleće jetrice u prošeku plus palenta, junetine u umaku od šampinjona, lazanja bolognese, bečkog odreska s pečenim krumpirom, kobasica s grahom, pljeskavice i đuveča, popećka od prosa, ribe s povrćem ili pilećeg filea u umaku od čilija te njoka.

Svjedoci i kušači saborske hrane kažu kako nije riječ o ekstra klasi, ali sudeći po tjednom jelovniku, nezahtjevan hrvatski građanin bi preživio. Posebno s tim cijenama, budući da s onima na koje on nailazi, bilo u dućanima bilo u restoranima, pa i za istu ovakvu ponudu – nema šanse.

Previous articleBrutalni efekt paklenih vrućina: Ovako nešto se nikad nije dogodilo tako rano
Next articleCura zbog videa dobila otkaz nakon dva tjedna: ‘Sve sam obrisala, ali to je tek bio početak…’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here