Home Mozaik Dalmatinac otišao na pecanje, taj dan nikad neće zaboraviti: ‘Prvo sam mislio...

Dalmatinac otišao na pecanje, taj dan nikad neće zaboraviti: ‘Prvo sam mislio da sam uhvatio bokun ribe, kad ono – poskok!’

474
0

Nedavno se dogodio neobičan incident u kojem je jedan stanovnik Omiša, dok je lovio ribu u rijeci Cetini kod Trilja, umjesto ribe izvukao – poskoka!

Kako piše Dalmacija Danas, Omišanin se nemalo iznenadio kada je umjesto očekivane ribe izvukao otrovnog poskoka iz vode.

“Prvo bacanje varalice u rijeku. Prvo sam mislio da sam uhvatio bokun ribe, kad ono – šok. Izvlačim nešto teško i poznatoga izgleda. Uhvatio sam poskoka koji se hladio u Cetini. Preplivavao je na drugu stranu jer je bio na površini, a ja ga nisam odmah vidio, dok nisam izvukao varalicu do kraja”, rekao je Omišanin.

Stručnjak Stjepan Mekinić, biologa iz Javne ustanove More i krš, kazao je kako vodene površine nisu uobičajeno stanište za poskoke.

“Međutim, to ne znači da se poskok ne može naći u rijeci, potoku ili jezeru. U ovom slučaju vrlo je vjerojatno da je poskok prelazio rijeku”, objasnio je Mekinić.

Previous articleSoldić o Livaji: Nije smio ono napraviti
Next articleVIDEO: Dječaka (9) u Engleskoj odnio vjetar dok je bio u lopti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here