Home Sport Dambrauskas: Nama je ovo ‘biti ili ne biti’, rijeci nije!

Dambrauskas: Nama je ovo ‘biti ili ne biti’, rijeci nije!

132
0

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije najavio je susret 34. kola HNL-a. Hajduk u nedjelju od 17 sati gostuje na Rujevici kod Rijeke i traži ključne bodove u borbi za naslov. Dambrauskas neće moći računati na Josipa Vukovića, Janija Atanasova, Jana Mlakara i Nikolu Katića.

Zanimljivo, u dosad odigranim susretima Rijeke i Hajduka ove sezone uvijek su pobjeđivali gosti. Rijeka je dvaput pobijedila na Poljudu, Hajduk jednom na Rujevici, a sada mu trebaju nova tri boda. Ove dvije ekipe susrest će se na Poljudu i u finalu Kupa.

“Svaka utakmica je drugačija. Vjerovali ili ne, još uvijek ne razmišljam o Kupu. Bit će potpuno drugačije u nedjelju nego što će biti u Kupu. U ovu utakmicu ulazimo kao jedina ekipa u Hrvatskoj koja može osvojiti duplu krunu. Rijeka ulazi potpuno opušteno. U Kupu će biti jednaki uvjeti za oba tima. Nama je ovo ‘biti ili ne biti’ utakmica, njima nije. Nemaju toliki pritisak”, rekao je Dambrauskas.

“Ovo je derbi. Znam da će Rijeka biti motivirana, kao i mi. Veliko je zanimanje za ovu utakmicu. Atmosfera će biti sjajna. Ovakve utakmice su lake za trenera jer se ne morate brinuti o motivu. Imamo savršenu priliku za osvojiti tri boda i da uđemo u zadnja dva kola sa šansom za naslov”, dodao je.

Osvrnuo se na slabiju realizaciju Hajduka u zadnjim utakmicama: “Ekipama koje nemaju pritiska je sve lakše. Imali smo period kad smo zabijali sve što smo stvorili, a sad je obrnuto. I Rijeka je imala takav period. Pripremili smo ekipu za koju smatramo da može zaustaviti Rijeku i koja može naglasiti naše snage.”

Kako je sutra blagdan svetog Duje, Dambrauskas je dobio pitanje može li sugrađanima čestitati taj dan pobjedom uz napomenu da su Hajduk i Jugoplastika neke od svojih najvažnijih pobjeda ostvarivali upravo oko tog datuma. “Zašto ne? Neka nam i svetac pomogne da pobijedimo”, odgovorio je Dambrauskas.

Previous articleNenad Periš posvetio pjesmu sinu Mateju i rasplakao regiju
Next articleBranitelj Azovstala: ‘Situacija se pogoršava‘ (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here