Home Najnovije Dan grada Kastva: Promocija dječje mape grada Kastva na engleskom jeziku

Dan grada Kastva: Promocija dječje mape grada Kastva na engleskom jeziku

1021
0

Na današnjoj press konferenciji u kastavskoj gradskoj vijećnici predstavljen je program proslave Dana grada Kastva. U subotu će se tijekom cijelog dana na području stare gradske jezgre odvijati Dječji dan grada Kastva na kojem će najmlađi moći sudjelovati u različitim igraonicama i programima.

U 11 sati u gradskoj vijećnici bit će promocija dječje mape grada Kastva na engleskom jeziku koju su izradili polaznici škole stranih jezika Kastav Euroway, a uz financijsku pomoć Grada Kastva. Na mapi se mogu pronaći dječji crteži najvažnijih kastavskih znamenitosti koje prate kratki tekstovi na engleskom jeziku, sve djelo polaznika škole stranih jezika Kastav Euroway.

Osim same mape, mogu se pročitati zanimljivi tekstovi o najpoznatijim kastavskim legendama, sugestija gdje se može saznati više o kastavskim tradicionalnim zanatima, a nekoliko redaka posvećeno je i Dječjem danu grada Kastva i Mićoj slikarskoj radionici, kao tradicionalnim događajima u gradu Kastvu namijenjenima djeci.

Da bi dočarali kako je to nekad u Kastvu izgledalo, polaznici škole stranih jeizka Kastav Euroway igrat će tradicionalnu kastavsku igru triu i na taj način upoznati širu javnost s tim danas pomalo zaboravljenim običajem.

U nastavku proslave Dana grada Kastva od 14 pa sve do 19 sati Pod Ložun će se održati 8. mića slikarska radionica, a program završava uz Karaoke show u organizaciji Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva koji će započeti u 20 sati na Crekvini.

Previous articleOvako se u Rijeci postupa s industrijskom baštinom (FOTO)
Next articleOkrugli stol udruge Slobodna Država Rijeka: Vrijeme centralističkih država je prošlo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here