Home Sport Dan nogometa na Pravnom fakultetu: Rijeka ne može biti sljednica Fiumane, a...

Dan nogometa na Pravnom fakultetu: Rijeka ne može biti sljednica Fiumane, a GNK Dinamo je osnovan tek 1996.

255
0

Zadnja izlaganja na jučer održanom skupu Dan nogometa kroz pravnu, povijesnu i diplomatsku perspektivu u organizaciji Centra za sportsko pravo politike u sportu, i sportsku diplomaciju Pravnog fakulteta u Rijeci organizirana po sedmi na riječkom Pravnom fakultetu izazvala su najviše pažnje u široj javnosti.

Tematska izlaganja dr. Siniše Petrovća te Petra Ceronje na temu Pravnog i povijesnog konteksta GNK Dinamo tvrde kako je današnji GNK Dinamo osnovan tek 1996. godine.

– NK Dinamo osnovan 1945. godine ugašen je 2004.godine tako da između aktualnog GNK i Dinama iz 1945. godine ne postoji ni pravno ni sportsko sljedništvo, zaključak je oba predavanja.

‘Teza da HNK Rijeka ima kontinuitet s klubovima nastalim prije II. svjetskog rata koja s ističe u aktualnoj monografiji Rijeke je krajnje upitna. Je li sljedništvo Rijeka – austrougarsko, talijansko, jugoslavensko ili hrvatsko?’, zapitao se u svom predavanju Marinko Lazzarich.

– Klupsko rukovodstvo je potpuno novo, a nema nasljeđa ni po pitanju igrališta. Kvarner je do 1951. godine igrao na Omladinskom igralištu umjesto na Kantridi. Rijeka ne može biti sljednik Fiumane ni zbog toga jer je ona 1948. godine registrirana u Torinu i igrala je niz desetljeća u nižim talijanskim ligama, zaključio je.

Skupu se bez ikakvog odgovora nisu odazvali jedino predstavnici Hajdukapa njihov dres nije bilo izložen u dvorani održavanja skupa. Uz sve ostale prvoligaše izložen je onaj Orijenta

Previous articlePrizor s naših cesta obišao je regiju, morate vidjeti kako je ova ekipa osigurala teret na kamionetu
Next articleNove fotografije Ivane Knoll s plaže otkrile su koliko se razlikuje od njezinih objava na Instagramu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here