Home Biznis Debakl Facebooka na burzi

Debakl Facebooka na burzi

1124
0

Oštri pad vrijednosti dionica Facebooka nastavljen je već drugi dan za redom. Nakon što ja Facebook izašao na burzu, dionice su se prodavale za 38 dolara. U međuvremenu su pale na 31,55 dolara. Uzrok naglog pada, koji je započeo u ponedjeljak je, kako javlja Reuters, upozorenje koje je investitorima uputila banka Morgan Stanley, tek koji sat uoči izlaska Facebooka na burzu. Scott Devitt, analitičar Morgan Stanleyja, u zadnji je čas smanjio prognozu prihoda kojeg će biti moguće ostvariti na dionicama Facebooka.

Na takav se korak Morgan Stanley odlučio nakon što su dobili dokument kojeg je Facebook dostavio američkom SEC-u, komisiji zaduženoj za nadzor burzovnih kretanja, a u kojem stoji da Facebook ne isključuje mogućnost pada prihoda jer sve više njihovih korisnika pristupa društvenoj mreži preko mobitela.

Oglašavanje među korisnicima koji internet koriste preko mobitela ili tableta ima puno manji učinak nego među korisnicima koji se spajaju preko laptopa i kućnih računala.

Mnogi su se stoga već u ponedjeljak odlučili riješiti dionica Facebooka, što je dovelo do pada od čak 11 posto. Pad vrijednosti nastavljen je i u utorak, javlja Wall Street Journal, koji piše da su dionice Facebooka odmah nakon otvaranja burze u New Yorku izgubile čak 7,3 posto svoje vrijednosti.(index.hr)

Previous articleDeutsche banka ima plan: Grci umjesto eura uvode geuro?
Next articleRiječka Porezna prodala karoseriju skupocjenog Porschea za 118.000 kuna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here