Home Vijesti Delegacija Liste za Rijeku na obilježavanju 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine

Delegacija Liste za Rijeku na obilježavanju 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine

2056
1
liga2
Tamara Moranjak, Nenad Čanak i Sandi Basić

Povodom 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu održana svečana akademija na kojoj su osim brojnih članova LSV iz svih krajeva Vojvodine sudjelovali predsjednici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara Boris Tadić, Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, predstavnici diplomatskog kora, ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i brojni prijatelji Lige iz Rijeke, Podgorice, Zagreba, Bosne i Hercegovine. Listu za Rijeku su u Novom Sadu predstavljali dopredsjednica Tamara Moranjak i član predsjedništva Sandi Basić koji su ujedno bili i dio delegacije European Free Alliancea koja s LSV-om dogovara pristupanje toj organizaciji na skupštini sljedeće godine. Dopredsjednica Liste za Rijeku je istaknula brojne povijesne sličnosti Rijeke s Vojvodinom i Novom Sadom te želju da prijateljski odnosi dvije stranke utječu i na prijateljske odnose dva grada i regije.

liga1
Nenad Čanak pred sudionicima svečane akademije

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da Vojvodini ne treba nezavisnost, već drugačiji položaj u Srbiji. Dodao je i da Vojvodina mora imati kičmu, svoje ime i prezime, a ne da bude sjeverna srpska, južna mađarska ili istočna hrvatska pokrajina.
– Mi imamo jednu državu i ona se zove Republika Srbija i u toj Srbiji Vojvodina mora pronaći svoj položaj. Vojvodini ne treba nezavisnost već Vojvođani, slobodni ljudi koji mogu da odlučuju o svojoj sudbini. To je dobro za Srbiju, to je dobro za Vojvodinu, rekao je Čanak na svečanosti obilježavanja 25 godina od osnivanja LSV.

Previous articleANALIZA: Slagalica strave ili ‘Tjedan suvremenog plesa’
Next articlePlazonić u Saboru umjesto Martine Dalić

1 COMMENT

  1. Ako Lista za Rijeku misli da ima mnoge slicnosti sa Novim Sadom i Vojvodinom, podsjetio bih da je Vojvodinu stvorila Austrougarska monarhija da bu udovoljila Srbima koji su sve vise ulazili na to podrucje (a to nikada nije bila Srbija), jer su Srbi, kao sto to uvijek cine, trazili beskonacne ustupke i pogodnosti. I monarhija im je to dala, stvorivsi taj administrativni rezervat unutar monarhije.
    Ptam se sada da li je Lista za Rijeku isto tako orijentirana, pa zeli dati posebne ustupke i pogodnosti Srbima u Rijeci? Da li je to ta analogija?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here