Vijesti

Delegacija Liste za Rijeku na obilježavanju 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine

Delegacija Liste za Rijeku na obilježavanju 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine
liga2

Tamara Moranjak, Nenad Čanak i Sandi Basić

Povodom 25 godina postojanja Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu održana svečana akademija na kojoj su osim brojnih članova LSV iz svih krajeva Vojvodine sudjelovali predsjednici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara Boris Tadić, Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, predstavnici diplomatskog kora, ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i brojni prijatelji Lige iz Rijeke, Podgorice, Zagreba, Bosne i Hercegovine. Listu za Rijeku su u Novom Sadu predstavljali dopredsjednica Tamara Moranjak i član predsjedništva Sandi Basić koji su ujedno bili i dio delegacije European Free Alliancea koja s LSV-om dogovara pristupanje toj organizaciji na skupštini sljedeće godine. Dopredsjednica Liste za Rijeku je istaknula brojne povijesne sličnosti Rijeke s Vojvodinom i Novom Sadom te želju da prijateljski odnosi dvije stranke utječu i na prijateljske odnose dva grada i regije.

liga1

Nenad Čanak pred sudionicima svečane akademije

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da Vojvodini ne treba nezavisnost, već drugačiji položaj u Srbiji. Dodao je i da Vojvodina mora imati kičmu, svoje ime i prezime, a ne da bude sjeverna srpska, južna mađarska ili istočna hrvatska pokrajina.
– Mi imamo jednu državu i ona se zove Republika Srbija i u toj Srbiji Vojvodina mora pronaći svoj položaj. Vojvodini ne treba nezavisnost već Vojvođani, slobodni ljudi koji mogu da odlučuju o svojoj sudbini. To je dobro za Srbiju, to je dobro za Vojvodinu, rekao je Čanak na svečanosti obilježavanja 25 godina od osnivanja LSV.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. John13

    July 20, 2015 at 17:57

    Ako Lista za Rijeku misli da ima mnoge slicnosti sa Novim Sadom i Vojvodinom, podsjetio bih da je Vojvodinu stvorila Austrougarska monarhija da bu udovoljila Srbima koji su sve vise ulazili na to podrucje (a to nikada nije bila Srbija), jer su Srbi, kao sto to uvijek cine, trazili beskonacne ustupke i pogodnosti. I monarhija im je to dala, stvorivsi taj administrativni rezervat unutar monarhije.
    Ptam se sada da li je Lista za Rijeku isto tako orijentirana, pa zeli dati posebne ustupke i pogodnosti Srbima u Rijeci? Da li je to ta analogija?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.