Vijesti

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila je Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Primanju su prisustvovali šefica delegacije Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informiranje te odnose s vjerskim zajednicama, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić te pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Dužnosnike iz Vojvodine pozdravio je župan Zlatko Komadina, a primili su ih zamjenik župana Petar Mamula, privremena pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Tamara Carević Baraba i ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić, u ime Grada Rijeke zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš te u ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i Vladimir Marjanović.

Tijekom razgovora istaknute su brojne mogućnosti suradnje, pogotovo u IT sektoru, gospodarstvu, znanosti, kulturi te sportu. Predložena je i suradnja dvaju sveučilišta, onoga u Novom Sadu te u Rijeci. Jedna od glavnih tema bio je projekt „Europska prijestolnica kulture“ jer Rijeka će tu titulu nositi 2020. godine, a Novi Sad 2021. godine. Delegacija se nada uspostavi jače suradnje Vojvodine i PGŽ s obzirom da postoje mnogi projekti na kojima mogu zajedno sudjelovati. Novi Sad će iduće godine biti Omladinska prijestolnica Europe što je prilika za organizatore Rijeka EPK 2020. da steknu vrijedno iskustvo u takvim manifestacijama. Delegacija Autonomne pokrajine Vojvodina uputila je službeni poziv delegaciji PGŽ da posjeti Novi Sad te Vojvodinu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

U prometnoj nesreći kod Buzeta poginuo suvozač citroena saxo riječkih registracija

spDecember 7, 2018

Komadina i HDZ se dogovorili oko proračuna, Kneževiću ozdravila punica!

spDecember 7, 2018

41-godišnjak osumnjičen za razbojništvo nad 81-godišnjakom

spDecember 7, 2018

Teško ozlijeđena pješakinja – oprezno u prometu

spDecember 6, 2018

Riječani osjetili potres sa epicentrom u Pivki

spDecember 5, 2018

36-godišnjakinja teško ozlijeđena nakon što je na Biviu vozilom udarila u stablo

spDecember 5, 2018

Dr.sc. Jasna Arrigoni o amandmanu Liste za Rijeku na gradski proračun: Poticanjem darovite djece društvu stvaramo dodanu vrijednost

spDecember 5, 2018

Mostovke uoči konzultacija s Komadinom: Neka Akcija mladih i HDZ o foteljama pregovaraju u svoje ime!

spDecember 5, 2018

Akcija mladih: Nećemo trgovati oko županijskog proračuna

spDecember 4, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.