Vijesti

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila je Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Primanju su prisustvovali šefica delegacije Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informiranje te odnose s vjerskim zajednicama, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić te pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Dužnosnike iz Vojvodine pozdravio je župan Zlatko Komadina, a primili su ih zamjenik župana Petar Mamula, privremena pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Tamara Carević Baraba i ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić, u ime Grada Rijeke zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš te u ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i Vladimir Marjanović.

Tijekom razgovora istaknute su brojne mogućnosti suradnje, pogotovo u IT sektoru, gospodarstvu, znanosti, kulturi te sportu. Predložena je i suradnja dvaju sveučilišta, onoga u Novom Sadu te u Rijeci. Jedna od glavnih tema bio je projekt „Europska prijestolnica kulture“ jer Rijeka će tu titulu nositi 2020. godine, a Novi Sad 2021. godine. Delegacija se nada uspostavi jače suradnje Vojvodine i PGŽ s obzirom da postoje mnogi projekti na kojima mogu zajedno sudjelovati. Novi Sad će iduće godine biti Omladinska prijestolnica Europe što je prilika za organizatore Rijeka EPK 2020. da steknu vrijedno iskustvo u takvim manifestacijama. Delegacija Autonomne pokrajine Vojvodina uputila je službeni poziv delegaciji PGŽ da posjeti Novi Sad te Vojvodinu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.