Vijesti

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila PGŽ

Delegacija Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina posjetila je Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Primanju su prisustvovali šefica delegacije Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informiranje te odnose s vjerskim zajednicama, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić te pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Dužnosnike iz Vojvodine pozdravio je župan Zlatko Komadina, a primili su ih zamjenik župana Petar Mamula, privremena pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Tamara Carević Baraba i ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić, u ime Grada Rijeke zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš te u ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i Vladimir Marjanović.

Tijekom razgovora istaknute su brojne mogućnosti suradnje, pogotovo u IT sektoru, gospodarstvu, znanosti, kulturi te sportu. Predložena je i suradnja dvaju sveučilišta, onoga u Novom Sadu te u Rijeci. Jedna od glavnih tema bio je projekt „Europska prijestolnica kulture“ jer Rijeka će tu titulu nositi 2020. godine, a Novi Sad 2021. godine. Delegacija se nada uspostavi jače suradnje Vojvodine i PGŽ s obzirom da postoje mnogi projekti na kojima mogu zajedno sudjelovati. Novi Sad će iduće godine biti Omladinska prijestolnica Europe što je prilika za organizatore Rijeka EPK 2020. da steknu vrijedno iskustvo u takvim manifestacijama. Delegacija Autonomne pokrajine Vojvodina uputila je službeni poziv delegaciji PGŽ da posjeti Novi Sad te Vojvodinu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.