Home Vijesti Denona: Milanović koristi taktiku podijeli pa vladaj

Denona: Milanović koristi taktiku podijeli pa vladaj

1868
0

lukadenonaPremijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović posljednjih nekoliko dana obilazi SDP-ove centrale po obali. Najviše se posvetio Primorsko-goranskoj županiji, najsnažnijoj SDP-ovoj utvrdi, koja mu je nakon izbacivanja Slavka Linića okrenula leđa.

Upitan što misli, zašto se Milanović baš sada odlučio za posjet SDP-ovcima u Primorsko-goranskoj županiji, Denona je za Tportal rekao da je taj čin posljedica kritika nakon smjene Slavka Linića: ‘Milanović je pod pritiskom događanja na posljednjem Glavnom odboru odlučio ‘odraditi’ ove skupove da mu se ne bi kasnije zamjeralo da nema nikakvu komunikaciju sa stranačkom bazom.’

Denona kaže da je simptomatično to da Milanović svugdje ima po jedan skup, osim u njihovoj županiji gdje je organizirao nekoliko njih u manjim mjestima. Bio je već u Novom Vinodolskom, Crikvenici, u Rabu i Kastvu… ‘To je taktika ‘podijeli pa vladaj’, ali neće mu koristiti. Koliko sam čuo i vidio kad sam bio u Kastvu, članstvo nije previše zainteresirano, ne postavljaju mu nikakva pitanja’, kaže Denona.

Milanoviću je ovo savršena prilika da u manjim mjestima pronađe oportuniste koji bi se na političkoj sceni sada mogli probiti zahvaljujući premijerskom utjecaju i koji bi, nada se možda Milanović, mogli zasjeniti staru ali utjecajnu SDP-ovu gardu na tom području.

‘Nažalost, i u SDP-u doista ima takvih oportunista koji sada idu za Milanovićem kao mali mačići i zatvaraju oči pred problemima. Situacija u zemlji i stranci nije dobra, preozbiljna je za takav oportunizam’, napominje Denona.

Denona poručuje kako netko u SDP-u napokon mora početi odgovarati na pitanja i objasniti članstvu i građanima zašto je tako loše: ‘Treba hitno odgovoriti što se to događa i zašto nas SDP-ovce ljudi sve manje vole?’

Zanimljivo je da župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina i samoprozvani Milanovićev protukandidat za predsjednika SDP-a neće biti nazočan na sastanku. Podsjetimo, Linićevu povijesnu tiskovnu konferenciju izbjegao je hitnim posjetom poplavljenim područjima, a ovog puta su iskrsnule neodgodive obiteljske obaveze.

Previous article63-godišnjak nožem teško ozlijedio 23-godišnjaka
Next articleProdaja ulaznica za Ferencvaros i Hajduk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here