Home Sport Derby della Učka: Rijeka projurila Pulom i Istri utrpala 7 komada!

Derby della Učka: Rijeka projurila Pulom i Istri utrpala 7 komada!

1006
0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 7:0 u utakmici 32. kola Hrvatski telekom prve lige! Rijeka je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu na gostovanju u Prvoj ligi, kako HNL-u tako i prvenstvu Jugoslavije.

Igrala se 90. minuta, Rijeka je izvela korner, a Luka Capan progurao loptu u gol za konačnih 0:7!

Početak utakmice nije najavljivao takav rasplet, Istra je otvorila udarcem Laukžemis (3′), na drugoj strani Rijeka je u šestoj minuti pokušala preko Lončara. Halilovićev udarac u devetoj minuti prohujao je pored gola, kao i Čolakov trzaj glavom u 23. minuti.

I onda se otvorilo. Pavičić je u 29. minuti lijepim prodorom stigao pred gol, naciljao s ruba kaznenog prostora i pogodio – 0:1.

Istra je pokušala uzvratiti dvije minute kasnije, Laukžemis je gurnuo loptu pored Sluge, otišao na lijevu stranu i pucao pored gola.

U 36. minuti Kvržić se oslobodio na desnoj strani i ubacio, Čolak je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao – 0:2.

Rijeka je u drugom dijelu nastavila gdje je stala,  Kvržić je sjajno ubacio, Pavičić se zavukao iza obrane Istre 1961 i glavom poentirao – 0:3!

Rijeka nije spuštala nogu s gasa, Lončar je prošao u kaznenom prostoru, ali vratnica je spasila domaćina.

Ipak, u 62. minuti nije bilo spasa. Još jedna brza akcija Rijeke po desnoj strani, Kvržić je ponovo ubacio i Čolak poentirao – 0:4!

Rijeka je kontrolirala igru, stvarala i realizirala prilike. U 67. minuti Puljić je ubacio s lijeve strane,  lopta je došla do Acostyja i pogodio s 15 metara – 0:5.

Samo dvije minute kasnije stigao je šesti gol, Lončar je sjajno pronašao Puljića na rubu kaznenog prostora za novi gol bijelih – 0:6.

I kada je već krenula sudačka nadoknada, Capan je potvrdio pobjedu najuvjerljiviju pobjedu Rijeke na gostovanju u Prvoj ligi.

Efikasna Rijeka natrpala je mrežu domaće Istre u susjedskom Derbiju della Učka. Strijelci za konačnih 0:7 bili su Pavičić (29′ i 49′), Čolak (36′ i 62′), Acosty (67′), Puljić (69′) i Capan (90′)…uskoro opširnije…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here