Home Vijesti Dijaspora organizirala proslavu osnutka NDH u Australiji, nosili ustaške majice na “zabavi...

Dijaspora organizirala proslavu osnutka NDH u Australiji, nosili ustaške majice na “zabavi za djecu”

712
0

Nedaleko od Sydneya u Australiji tamošnji Hrvati održali su proslavu dana osnivanja zločinačke, kvislinške Nezavisne države Hrvatske, piše index.hr

Još početkom ožujka na Facebook stranici tzv. hrvatskog kulturnog društva “Bosna” iz St. Marysa, mjesta koje se nalazi blizu Sydneya, objavljen je poziv ljudima na slavlje koje je opisano kao “obiteljski događaj” sa “zabavom za djecu”. U pozivu još stoji da će “dan biti ispunjen živom glazbom, ukusnom hranom i zabavom za cijelu obitelj”. Piše još: “Zapamtimo svoju povijest i slavimo zajedno. Vidimo se!”

Osim glazbenih gostiju i zabave za djecu i cijelu obitelj na plakatima se najavljivalo i tucanje jaja koje se, pretpostavljamo, održavalo jer je Uskrs pao na dan prije 10. travnja, kad je obljetnica NDH. Dan prije slavlja objavljen je još jedan poziv uz tekst: “Vidimo se svi sutra, vrata se otvaraju u 12 sati! Povedite obitelj, pozovite kumove i vidimo se na ovaj veliki dan. ZDS!”

I čini se da su obitelj i kumovi i došli na proslavu dana osnutka ustaške NDH. 

Sve puno ustaškog znakovlja

Na YouTube kanalu Australski Hrvati pojavila su se dva poduža videa koja pokazuju kako se u Australiji slavilo osnivanje marionetske NDH kojoj je na čelu bio ustaški poglavnik Ante Pavelić. Prvi, sadržajniji video, zove se “10 Travanj i tucanje jaja 2023”.

Snimka kreće iz prostorija navodnog kulturnog društva koje je puno ustaških simbola, među kojima su karta NDH (naravno, do Zemuna) i slika Pavelića. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here