Home Najnovije Dinamo dogovorio transfer Josipa Šutala u RB Leipzig. Zaradit će do 25...

Dinamo dogovorio transfer Josipa Šutala u RB Leipzig. Zaradit će do 25 mil. eura!

172
0

Zadnjeg dana prijelaznog roka na Maksimir nije došao nijedan novi igrač. Dinamo je tražio lijevog beka, ali nakon što su mu propale sve opcije, u klubu su odlučili da radije neće dovoditi nikoga nego da kupe nekog igrača stihijski pa se zeznu, kao što je bio slučaj sa Štefuljem i Čabrajom.

No puno važnije za Dinamo je da nikoga nije izgubio te da, barem do zime, u ovoj sezoni ima isti kadar kao i u prošloj, ojačan za Drmića, Ljubičića te Boška Šutala, koji se teško ozlijedio. Dva dana prije kraja prijelaznog roka pojavio se golemi interes Leipziga za Šutalova imenjaka Josipa.

Dinamo je omiljeni Leipzigov izlog iz kojeg je već uzeo Danija Olma i Joška Gvardiola pa je njemački klub želio osigurati Šutalov potpis. Dinamo nije imao ništa protiv tog transfera uz jedini uvjet da Leipzig Šutala ostavi na Maksimiru na posudbi do kraja sezone. Činilo se da bi se transfer mogao realizirati već ovog ljeta, ali nije te je jednostavno odgođen za sljedeće.

Dinamo je načelno dogovorio sve detalje Šutalova transfera na kraju ove sezone. Leipzig će stopera platiti 18 milijuna eura, a još sedam milijuna Dinamo bi mogao zaraditi kroz razne lako ostvarive bonuse, kao što je bio slučaj s Olmom i Gvardiolom.

Osim toga, Dinamu bi pripao i postotak od zarade od buduće prodaje, oko 20 posto. Šutalo će tako postati treći igrač koji je u tri i pol godine otišao iz Maksimira u Leipzig. Olmo je otišao 2020., Gvardiol 2021., a Šutalo će, po svemu sudeći, 2023. godine.

Previous articleHrvati katolici o riječkom nadbiskupu: Dno dna, sotonin sluga!
Next articleAlbanija kao Hrvatska na steroidima: krenula masovna rasprodaja pomorskog dobra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here