Home Najnovije DIP odbacio prigovor Nataše Srdoč vezan uz popis birača

DIP odbacio prigovor Nataše Srdoč vezan uz popis birača

1128
4

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbacilo je kao nedopušten prigovor političke stranke “Hrvatska 21. stoljeća” u kojem ta stranka zahtijeva poništenje izbora za zastupnike u Hrvatski sabor održanih 3. i 4. prosinca 2011., privremenu mjeru odgode konstituiranja Hrvatskog sabora i hitno sazivanje novih izbora koji će obuhvatiti ispravan broj birača unutar Hrvatske, prenosi T-Portal.

DIP u priopćenju navodi da je podnositelj prigovora istaknuo da podaci u popisu birača ne odgovaraju stvarnom stanju birača u Hrvatskoj, da postoji veća razlika u broju birača između pojedinih izbornih jedinica od one propisane člankom 39. stavak 1. Zakona o izborima, te da je na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 4. prosinca 2011. bilo onemogućeno sudjelovati iseljeništvu.

Prigovor se, kako napominju u DIP-u, u osnovi odnosi na osporavanje provedbe zakonskih rješenja, kako odredbi Zakona o popisima birača, tako i odredbi Zakona o izborima, te se de facto ne odnosi na neku konkretnu nepravilnost u postupku izbora koju bi u skladu sa Zakonom o izborima Državno izborno povjerenstvo bilo nadležno utvrđivati i ocijeniti njezin utjecaj na rezultate provedenih izbora.

‘Zbog navedenih je razloga, DIP, na temelju odredbe članka 98. stavka 2. Zakona o izborima, prigovor odbacilo kao nedopušten’, stoji u DIP-ovom priopćenju.

4 COMMENTS

  1. Nije mi bas jasno zašto ovaj portal uporno gura ovu Natašu Srdoč, koja si se umislila da je neka velicina, a nis koristi je. dobiti 0,002% glasova i onda tražiti poništenje izbora?! Tek bi onda propali do kraja da sad opet imamo izbore za parlament

  2. Pa nije se žalila zato jer je dobila 0,002% glasova nego zbog nesređenih biračkih popisa, zbog zombija koji glasaju i zbog nepoštivanja Zakona o izborima. Samo što se žalila krivom tijelu.

  3. Zalila se ona za svojih 0,002% jer da su biracki popisi nesredeni, znala je to i prije izbora. Sta se nije prije angazirala oko toga da se ti popisi srede? nego bas sada?! Alane, zalila se ona na svojih 0,002% glasova. Da je dobila kojim cudom vise, mozemo se kladiti da se ne bi zalila

  4. Šta bi bilo kad bi bilo ne znam. Ali znam da izbori prakticki nisu legalni zbog svih nepravilnosti (koje je i Srdoč navela). No nije sve tako crno. U Rusiji predsjednici biračkih odbora ispunjavaju listiće i ubacuju ih u kutiju. Nekako se nadam da toga kod nas nema. .-)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here