Home Biznis Direktoru Ljubljanske banke milijun eura bonusa!

Direktoru Ljubljanske banke milijun eura bonusa!

518
0

Milijun eura godišnje nagrade trebao bi dobiti predsjednik uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Marjan Kramar za petogodišnje vođenje te tvrtke, sljednice Ljubljanske banke od koje tisuće štediša iz Hrvatske i BiH traže milijune štednih uloga. Kramaru, kojem je mjesečna plaća oko 15 tisuća eura, 1. veljače završava petogodišnji mandat na mjestu predsjednika uprave najveće slovenske banke koja je u većinskom državnom vlasništvu pa je vijest o isplati vrtoglave milijunske godišnje nagrade uznemirila i sam vrh slovenske politike.

Slovenski je premijer Borut Pahor, čija je mjesečna plaća oko šest tisuća eura, ocijenio da je to “nerazumna svota” i od ministra financija Franca Križaniča zahtijevao detaljnu informaciju.

U NLB-u je već pokrenut revizijski postupak koji će zbog opće gospodarske situacije i kreditiranja tajkunskih investicija biti malo detaljniji. Otkriju li se neke nepravilnosti, Kramar bi mogao ostati bez godišnje nagrade. Potaknuta slučajem Kramar Pahorova je vlada u četvrtak razradila instrumente koji će, prema riječima ministra gospodarstva Mateja Lahovnika, “takve ekscese” ubuduće onemogućiti.

Nova Ljubljanska banka i dalje je u državnom vlasništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here