Home Vijesti Djeca iz Mariupolja na koncertu u Moskvi zahvaljivala vojsci. Majku im ubili...

Djeca iz Mariupolja na koncertu u Moskvi zahvaljivala vojsci. Majku im ubili Rusi

101
0

Na propagandnom koncertu održanom u Moskvi prije dva dana, na kojem je govorio i ruski predsjednik Vladimir Putin, predstavljeno je i dvoje ukrajinske djece kojima je majka poginula za vrijeme bombardiranja Mariupolja. Djeca su tom prilikom morala zahvaliti ruskoj vojsci, javlja Kyiv Independent pozivajući se na neovisni ruski portal Important Stories.

15-godišnja Ana Naumenko morala je zahvaliti ruskom vojniku Juriju Gagarinu jer ih je “spasio” iz Mariupolja. Gagarina se na koncertu predstavilo kao “spasitelja” 367 djece iz Mariupolja, grada koji je gotovo potpuno uništen ruskim bombardiranjem. Pored Ane je bila njezina sestra.

Prema navodima neovisnog ruskog medija, ukrajinska obitelj se najprije skrivala u kulturnom centru u Mariupolju, a zatim u administrativnoj zgradi. Njihova majka Olga ubijena je u travnju tijekom ruskog bombardiranja. Rođak Olginog supruga kazao je za Important Stories kako je Ani dodijeljen skrbnik, dok je njezina sestra Karolina ostala s ocem, a brat Danilo s bakom.

Ukrajinska vladina web stranica Children of War procjenjuje da je od početka invazije 24. veljače 2022. oteto 16.000 ukrajinske djece i odvedeno u Rusiju.

Previous articleSosa prvo bio nemoćan za golčinu suparnika, a onda zabio golmanu kroz noge
Next articleLudnica igrača Slavena nakon pobjede: ‘Reci Zeka, samo reci, letit ćemo kao meci’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here