Home Mozaik Dječak u lokalu naručio sok od jabuke, a dobio opasnu lužinu: Pet...

Dječak u lokalu naručio sok od jabuke, a dobio opasnu lužinu: Pet dana je proveo na infuziji, ima derozivni gastritis

164
0

Devetogodišnji dječak, završio je u bolnici u Klaićevoj nakon što je u ugostiteljskom objektu poznatog krapinskog poduzetnika naručio sok od jabuke i popio manju količinu, doznaje RTL, a prenosi Danas.hr. Je li u bočici umjesto soka bila opasna lužina i ako je, kako je ondje završila, istražuju i policija i tužiteljstvo.

Prizori jezika devetogodišnjeg dječaka bili su strašni, bio je pun mjehurića i sline, prepričala je majka dječaka. Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca, kad je suprug sa sinom išao na tehnički pregled. Dok su čekali, sjeli su u restoran kraj stanice.

“Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja on je počeo vikati kiselo, kiselo. Ne znam točno što je vikao uostalom. I nakon minute povratio“, u šoku je prepričala majka.

Isti sok odmah je, kaže, probao i suprug i dobio reakciju. Majka tvrdi da se dječak dan i pol žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok samo bio pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu završio je u bolnici. Tamo ih je dočekao novi šok!

U bolnici je utvrđeno da je popio opasnu lužinu. Dječak je potom pet dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekline jednjaka.

“Napravljena je obrada i dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja”, kazao je ravnatelj zagrebačke dječje bolnice Goran Roić.

Iako odvjetnica obitelji Jovana Puhalo vjeruje da nitko to nije napravio namjerno, ako se potvrdi, riječ je o kaznenom djelu iz nehaja.

“U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – lužina PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost”, kaže Puhalo.

Iz krapinsko-zagorske policije poslali su RTL-u kratko priopćenje:

“Sukladno Vašem upitu izvješćujemo Vas kako su policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske, sukladno zaprimljenoj dojavi, izvijestili relevantne nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sukladno dobivenim rezultatima nadzora, ispitivanja i vještačenja nadležnih službi, utvrđenih činjenica i provedenim izvidima podnijet će se adekvatna pismena nadležnom državnom odvjetništvu.”

Pred kamere nisu htjeli iz prozvanog restorana. Poslali su tek kratko priopćenje:

“Mi s takvim informacijama ne raspolažemo zbog čega za sada niti ne možemo odgovoriti na Vaše pitanje. Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari treba štititi prava i interese djeteta.“

Dok policija istražuje cijeli slučaj, RTL neslužbeno doznaje da je inspekcija odmah izuzela sve uzorke sokova iz restorana te da ništa sporno nije utvrđeno. Obitelj je neslužbeno doznala kako je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi, koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.

Previous articleJakiroviću se trese stolica nakon sramotnog poraza, hoće li Dinamo poslati ponudu Željku Sopiću?
Next articleSrbija u šoku zbog transparenta na utakmici: ‘Megaskandal! Ovo je izdaja’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here