Home Mozaik Dječja karnevalska povorka: Zabrana i preusmjeravanje prometa

Dječja karnevalska povorka: Zabrana i preusmjeravanje prometa

130
0

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke dana 27.1.2024. godine u vremenu od 12:00 do 18:00 sati, zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicama Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Trpimirovom, Zadarskom, Splitskom, Henckeovom, Ulicom Riva, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom ulicom.

Uz navedeno, na dan održavanja karnevalske povorke, u vremenu od 09:00 do 18:00 sati zabraniti će se i prometovanje za sva vozila parkirana na Adamićevom gatu u smjeru izlaza s parkirališta Putnička obala.

Ograničeni promet odvijati će se ulicama Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Rivom Boduli, Demetrovom, Wenzelovom te Hinka Bačića i Cindrićevom ulicom.

Fizičko upravljanje prometom provesti će putem policijskih službenika i službenika Prometnog redarstva.

Međugradskim autobusima čije je odredište autobusni kolodvor Žabica, dozvoliti će se ograničeno prometovanje, odnosno vožnja Krešimirovom ulicom do autobusnog kolodvora.

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke zabrana parkiranja uvodi se od 00:00 do 18:00 sati na/u:

–           parkiralištu “Delta”

–           parkiralištu “Putnička obala”

–           Splitskoj ulici

–           Ulici Riva (od Trga Žabica do Trga 111. brigade Hrvatske vojske)

–           Zadarskoj ulici

–           Zanonovoj ulici

–           parkiralištu „Grobnička riva“

Molimo vozače da na mjestima zabrane parkiranje uklone svoja vozila do subote 27.1.2024. godine najkasnije do 06:00 sati. Po isteku tog vremena vozila će se ukloniti paukom na parkiralište Delta.

Organiziranje javnog gradskog, prigradskog i međugradskog prijevoza putnika

U vrijeme zabrane prometa u središtu grada, autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji dolaze s istočne strane na Titovom trgu će se usmjeriti preko sjevernog mosta, Ulicom Školjić prema Grohovčevoj ulici i dalje sjevernim koridorom u smjeru zapada (gradske linije), odnosno u smjeru istoka do D404 i dalje Cindrićevom ulicom do autobusnog terminala Delta II (prigradske linije).

Autobuse koji dolaze sa zapadne strane preusmjeriti će se na raskrižju Krešimirove i Manzonijeve na sjeverni koridor.

Autobusi koji prometuju na linijama javnog gradskog prijevoza zaustavljaju se na svim autobusnim postajama obilježenim na trasi na kojoj prometuju.

Za autobuse na svim linijama uspostavlja se autobusno stajalište na srednjem mostu u Ulici Rade Šupića (most spomenik).

Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija obavljati će se na terminalu prigradskog prometa Delta II. Umjesto autobusne postaje na željezničkom kolodvoru privremeno se uvodi autobusna postaja u Ulici Nikole Tesle i to za sve prigradske autobuse iz smjera istok-zapad koji imaju trasu Ulicom Nikole Tesle. Prigradske linije koje dolaze iz smjera zapada koriste postojeću stanicu na željezničkom kolodvoru.

Za linije koje dolaze iz pravca Pehlina i ostalih koje dolaze iz smjera zapada ili istoka privremeno se uvode autobusna stajališta u Ulici F. La Guardie.

Taxi stajališta

U vrijeme zabrane prometa taksi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taxi stajalištu na Jelačićevom Trgu, taxi stajalištu na Putničkom terminalu i taxi stajalištu na Žabici te će u to vrijeme predmetna taxi stajališta biti van funkcije. U vrijeme zabrane prometa Ulicom Riva, taksi stajalište iz ulice Riva privremeno će se premjestiti u Ulicu Ivana Pavla II.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here