Home Mozaik Djedica naručio speed poštom: ‘Nisam znao da je droga, cijeli dan sam...

Djedica naručio speed poštom: ‘Nisam znao da je droga, cijeli dan sam radio u šumi’

169
0
pexels barbara sheldrake 1449680 5521500
Ilustracija: Pexels

Muškarac (71) iz Podravine koji je lani u dva navrata iz Velike Britanije naručio amfetamine, drogu poznatiju kao speed, morat će kazneno odgovarati.

Starac je drogu naručio poštom i to ukupno 62 tablete u dva paketa. Carinski detektor droga je otkrio da je riječ o speedu tek prilikom dolaska druge pošiljke, piše ePodravina.

Koprivničko Općinsko državno odvjetništvo je protiv 71-godišnjaka ovih dana podiglo optužnicu kojom ga tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kao i da je imao namjeru tablete dalje preprodavati.

“Nisam znao da je droga, mislio sam da će me izliječiti”

Čovjek je, braneći se pred policijom, rekao da nije znao da se radi o drogi, već je mislio da će ga izliječiti od depresije i ADHD-a od kojeg boluje.

“Sve to uzeo sam za sebe i imao namjeru trošiti do proljeća kada počnu šumski radovi jer nisam suvisao i ne mogu se fokusirati ni na kakav posao. Lijen sam i stalno depresivan te sam, prema onome što sam pročitao, mislio da će mi to pomoći.

Bile su sitne, bijele boje, okrugle, original zapakirane tablete u foliju kao što se pakiraju tablete, te sam uzimao po četvrtinu, svaki ili svaki drugi dan, ovisno kako sam se osjećao. Nisam imao namjeru preprodavati, sve je bilo za mene. Naručivao sam preko mobitela, našao sam na internetu i naručio”, rekao je 71-godišnjak, piše ePodravina.

Također, izjavio je da misli da je to pronašao na YouTubeu te da je poslao poruku. “Poslali su mi uplatnicu na kućnu adresu. Otišao sam platiti i poslao im sliku uplatnice, a njihov odgovor je bio da će biti poslano”, rekao je.

“Mogao sam raditi, u šumi sam osam sati radio teške poslove”

Podravac je izjavio da ne zna je li to amfetamin te da je on samo pročitao da imaju lijek za ADHD, da pomaže, poboljšava koncentraciju, da povećava fokus, hiperaktivnosti i tako dalje. Naveo je da je bilo mnogo teksta koji je on čitao i uspoređivao svoje ponašanje s tim što je tamo pisalo i da je mislio da bi mu to moglo pomoći.

“Imao sam elana, bio sam koncentriran, mogao sam raditi bez problema. Radio sam teške poslove osam sati u šumi, a prije toga sam bio bezvoljan.Prvi put sam platio 20 eura, a drugi put 25 i 27 eura”, rekao je.

Muškarac je rekao i da je platio svaki put uplatnicom koju su mu poslali poštom na adresu te da je u FINA-i platio gotovinom, a da je uplatnica bila kompletno ispunjena, na engleskom, piše ePodravina. Rekao je i da je te tablete naručio od neke firme na internetu i da je zaboravio kako se zove, ali da piše na kuverti te da on misli da je tvrtka iz UK-a.

“Preprodaja tih tableta mi nije bila niti u primisli. Nemam ih namjeru više naručivati, već ću otići kod psihijatrice da mi nešto prepiše”, kazao je.

Općinsko državno odvjetništvo nije povjerovalo da 71-godišnjak nije znao da se radi o drogi te će za sve odgovarati na sudu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here