Home Mozaik Djevojčica (14) mislila da su samo leptirići u trbuhu: Kad je otišla...

Djevojčica (14) mislila da su samo leptirići u trbuhu: Kad je otišla liječniku, pretrnuli su zbog prizora (FOTO)

40
0

Kada je 14-godišnja djevojčica iz SAD-a osjetila “leptiriće u trbuhu” tijekom školskog plesa s dječakom, mislila je da je to zato što joj se sviđa. No, pokazalo se da joj je “srce preskočilo” jer je imala infarkt, piše Miror.

Kira Zeger bila je uzbuđena što će po prvi put plesati sa simpatijom, ali srce joj je nastavilo lupati još dugo nakon što je stigla kući. Sada ima 23 godine, a za Insider je rekla da u tom trenutku nije znala što da misli, pitajući se izgleda li zaljubljenost ovako.

Sljedećeg jutra, “leptirići u trbuhu” tinejdžerice iz Pennsylvanije pretvorili su se u ekstremni umor i osjećaj težine u ruci. Pokušala je otići u sobu svojih roditelja po pomoć, ali vid joj se suzio i uho joj je počelo “goriti”. Zatim se srušila.

– Prije nego što sam shvatio, bio sam na podu. Osjećala sam se kao da imam slona na grudima – rekla je Kira.

Kad ju je otac vidio na tlu, odveo ju je u bolnicu umjesto na bratov rođendan. U bolnici je, kako kaže, čekala satima, a unatoč tome što je osjećala “intenzivno peckanje” u nadlaktici, nisu joj dali lijekove protiv bolova.

Tada je saznala da bol u ruci često može biti znak srčanog udara, pogotovo kod žena.

Kad ga je liječnik napokon pregledao, rekao je da vjerojatno ima “tinejdžersku anksioznost”. Kaže da joj je bilo neugodno jer joj je cijela obitelj bila u bolnici, misleći da je pokvarila bratov rođendan. Liječnik joj je preporučio da za svaki slučaj posjeti dječju bolnicu, dok se tamo obavi detaljan pregled srca.

Podvrgnuta je postupku kateterizacije srca kako bi se utvrdilo mjesto ugruška, a prvo što je vidjela nakon operacije bila je njezina sestra kako plače.

– Imala si srčani udar – rekla joj je.

Inače, kako je objavila British Heart Foundation, mogućnost pogrešne dijagnoze nakon koronarnih problema kod žena je 50 posto veća nego kod muškaraca. Jedna je studija također otkrila da su probavne smetnje čest simptom kod žena u mjesecima koji su prethodili srčanom udaru ili drugom srčanom problemu.

Testovi kojima je Kira bila podvrgnuta nakon što su joj liječnici postavili ispravnu dijagnozu otkrili su da je imala povišen lipoprotein A, zbog čega su njena crvena krvna zrnca postala “izuzetno ljepljiva” i kasnije zgrušana. Također je rođena s rupom u srcu, koja se zove otvoreni foramen ovale (PFO). To je omogućilo ugrušku da se zaglavi u njezinoj koronarnoj arteriji, uzrokujući srčani udar.

Tinejdžerica se podvrgnula operaciji kako bi sanirala rupu, a zatim je idućih šest mjeseci uzimala lijekove za razrjeđivanje krvi. U bolnici je provela nekoliko tjedana.

Otprilike sedam godina kasnije, morala je na operaciju na otvorenom srcu kako bi popravila curenje srčanog zaliska uzrokovanog oštećenjem od srčanog udara. Kira je izjavila da joj je zbog svega trajno oštećeno srce.

Previous articleUčenice u Sesvetama bacile vršnjakinju na pod. Tukle je rukama i nogama, sve snimale
Next articleVIDEO: Haaland zabio dva sjajna gola u samo tri minute

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here