Home Mozaik Djevojka je objavila video zapis ulaza u iznajmljeni stan: Zbog onoga što...

Djevojka je objavila video zapis ulaza u iznajmljeni stan: Zbog onoga što je stanodavac učinio, svi su u nevjerici

340
0

Jedan od korisnika TikToka iz SAD -a otkrio je da je stanodavac stavio brave na vrata koja reagiraju na otiske prstiju, a sve s ciljem praćenja stanara kada su tamo, a kada nisu, te kako ih izvući ako zaostaju u stanarini.

Ovaj visokotehnološki sustav znači da stanari moraju koristiti biometrijsku bravu, koja također stvara trag “elektroničkog papira” koji bilježi njihove aktivnosti dolascima i odlascima.

Najveći problem lokalnog stanovništva u Illinoisu je strah da vlasnici nekretnina neće ostaviti stanare na ulici, jer bi bili spriječeni da uđu u stan samo jednim pritiskom na gumb.

@nerdypinkpanda

5 times I’ve seen it #illegal #evictions #invasionofprivacy #viralvideo #karen #karensgoingwild #karenpov #fy #hesallthat #fypシ゚viral #legaltiktok

♬ original sound – Jay Megan

“Evo brave za otisak prsta koju su postavili da nas prate”, napisala je Jay Megan, koja je snimila fotografiju i pokazala da su vrata otključana pritiskom palca na skener.

Njezina je objava potaknula mnoge na razmišljanje o nezakonitosti postavljanja takvih brava, a mnogi su se složili da to uopće nije u redu.

Što se tiče zakonitosti, odvjetnik za imovinu Seth Miller rekao je za CNET da su te brave vrsta “oružja”.

– Vidio sam slučajeve u kojima stanodavci pribjegavaju ekstremnim oblicima grube sile kako bi stanare prisilili na odlazak. Ove nove tehnologije su oružje i stanodavci vrlo lako mogu iskoristiti priliku da ih upotrijebe – rekao je Miller.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here