Home Mozaik Dobila sam otkaz 12 puta s različitih poslova, očajnički ispad 23-godišnjakinje: “Poslodavci...

Dobila sam otkaz 12 puta s različitih poslova, očajnički ispad 23-godišnjakinje: “Poslodavci uvijek govore ista s**nja, iste izgovore”

185
0

Suzne oči, “egzistencijalna kriza” i brojne neizvjesnosti za budućnost: Elena je već 12 puta dobila otkaz s različitih profesija i više ne može dalje

Elena si dala oduška na TikToku nakon što je otpuštena 12 puta s raznih poslova: ne može više izdržati i svoju nelagodu, frustraciju i očaj. Elena je usmjerila svjetla reflektora na važnu temu i nema veze što njeni fanovi ne dosižu ukupno ni 3 tisuće, TikTok joj omogućio da premaši 310 tisuća pregleda, samim time video je postao viralan. “Stvarno odustajem, odustajem. Drugim riječima, izbacili su me. Prošla sam mjesec dana probnog rada i nakon tjedan dana mi plaćaju da odem.”

Dala si oduška

Suznim očima objašnjava složenost pronalaska posla za mlade. Ovo nije poteškoća koja pogađa samo starije ljude. Ispad, naime, jako podsjeća na onaj starije žene, s diplomama i magisterijem, prisiljene okrenuti se društvenim mrežama kao posljednjem očajničkom pokušaju da bude primijećena. “Sinoć su me otpustili, danas nisam otišla na posao”, nastavila je 23-godišnjakinja. U svojoj kratkoj karijeri radila je već dvanaest poslova, a otpuštana je sa svih mjesta, “s najrazličitijim izgovorima”.

“Rekli su mi da sam vrijedna, da je sve jako dobro, ali jednom mi je rečeno da im ne treba više osoblja. Drugi put su me obavijestili da je moje mjesto već popunjeno, treći put da nisam prijavila prekovremeni rad. Na jednom mjestu da se nisam uklopila.” Ukratko, “isprike za isprikama”, a sada Elena osjeća da se suočava s “egzistencijalnom krizom”. Danas se pita kakva će biti njena budućnost, je li ispravno nastaviti tim putem ili je bolje pokušati raditi nešto drugo, pogotovo zato što postaje depresivna.

“Mislim da želim pokrenuti vlastiti posao”, izjavila je na nekim drugim filmićima. Možda se njezina ekonomska situacija neće promijeniti, “ali barem ću se kući vratiti zadovoljna što sam učinila nešto korisno, bez mučnog osjećaja rada na određeno vrijeme i uvijek bivati izbačena bez valjanoga razloga”.

“Španjolski poduzetnici su navikli odbacivati svoje zaposlenike”

Ovaj slučaj se desio u Španjolskoj. “Španjolski poduzetnici su navikli odbacivati ​​zaposlenike kao da su šahovski pijuni jer znaju da ako poput kamena udare jednog, pojavit će ih se novih 20”, komentiraju korisnici na TikToku. “Imam 37 godina i radio sam samo 4 posla. Jako mi je žao ljudi vaše generacije. Današnje radno okruženje baca mlade ljude u težak položaj. Često im se ne pruži prilika da se afirmiraju i to je zaista šteta”, pišu pratitelji mlade žene.

Previous articleUpaljen crveni meteoalarm za Kvarner!
Next articleKad majka brani ocu da vidi djecu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here