Home Mozaik Dobio milijune pa ostao bez svega: Ostavila ga žena, ostao bez zdravla,...

Dobio milijune pa ostao bez svega: Ostavila ga žena, ostao bez zdravla, a ono što mu je napravio brat ne bi nitko!

80
0

Sretnik ili nesretnik po imenu William Post III osvojio je jackpot od 16,2 milijuna dolara na lutriji

Bio je to najveći dobitak u povijesti države Pennsylvanije u kojoj je William živio. Ovaj događaj potpuno mu je promijenio život, ali ne na način na koji je očekivao.

Nakon što je primio nagradu, William je odlučio odmah povući sav novac, što je bio prvi korak u njegovoj propasti. Kupio je kuću, auto i mnogo skupih stvari za koje je prije mislio da su nedostižne. Osim toga, pomagao je rodbini i prijateljima, a osnovao je i dobrotvornu zakladu.

Međutim, nakon samo nekoliko godina sve je krenulo nizbrdo. Postov rođeni brat unajmio je ubojicu da ubije Williama i njegovu ženu, a ostali su htjeli povrijediti njegovog rođaka na druge načine. Sestra ga je tužila za svoj dio novca, a sudski proces je progutao velik dio njegova bogatstva. William je također uložio mnogo novca u posao koji se pokazao neuspješnim i pretrpio milijunski gubitak.

Suočio se i s brojnim problemima u osobnom životu. Razvod, gubitak skrbništva nad djecom i zdravstveni problemi samo su pogoršali njegovo stanje.

Sve je završilo kada je Post proglasio bankrot i proveo neko vrijeme u zatvoru jer je ispalio metak u utjerivača dugova. Morao je prodati svoju kuću i automobile i preseliti se u prikolicu u blizini svog rodnog grada. Tamo je živio sam, bez imutka i slabog zdravlja.

Na kraju je umro u dobi od 66 godina. Poznat je po tome što je svoje bogatstvo trošio na nepromišljene i loše odluke, ali i po tome što je svojom dobrotom uspio osnovati dobrotvornu zakladu za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Ipak, njegova priča ostaje upozorenje da novac ne može uvijek donijeti sreću, ali često donosi nesreću, ako se ne koristi mudro i odgovorno.

Previous articleVušković odlazi u PSG za 10.5 milijuna eura!
Next articleBivši i aktualni gradonačelnik svjedočili u slučaju Benac: Obersnel ne vidi ništa sporno, Filipović se ne sjeća

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here