Home Najnovije Dodjela nagrade Zlatna malina: Ovaj film ima čak pet nominacija

Dodjela nagrade Zlatna malina: Ovaj film ima čak pet nominacija

140
0
winnie the pooh horror blood and honey
winnie the pooh horror blood and honey

Uoči dodjele Oscara, najprestižnijih filmskih nagrada, uvijek se istaknu i dobitnici nagrade koju nitko ne želi dobiti – Zlatne maline. Ove godine, film koji je osvojio najviše Razzieja je horor temeljen na omiljenom dječjem književnom liku, Winnie the Poohu.

Na 44. dodjeli Razzie nagrada, film “Winnie the Pooh: Krv i med” poharao je pet kategorija, uključujući najgori film, najlošiju režiju, najgori scenarij, najgori filmski par i najgori remake/rip-off/nastavak. Kritičari su bili jednoglasni u svojim osudama, a Dennis Harvey iz Varietyja opisao je film kao “djelo koje ne ispunjava čak ni najosnovnija očekivanja”.

Nagrada Razzie Redeemer, dodijeljena onima koji su se izdvojili iz negativnog svjetla nakon prethodnih loših uradaka, ove je godine otišla glumici Fran Drescher za njezinu ulogu u pregovorima tijekom prošlogodišnjeg štrajka glumaca. Drescher, poznata po ulozi u TV seriji Dadilja, tako je postala simbol pozitivnih promjena u filmskoj industriji.

Osim Drescher, i drugi su se našli u neslavnom društvu. Megan Fox osvojila je dvije Zlatne maline za uloge u filmovima “Johnny & Clyde” i “Expend4bles”, dok je Sylvester Stallone također nagrađen za svoju ulogu u “Expend4bles”.

Glasanje o dodjeli Razziesa privuklo je više od 1100 članova iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja, dok je nagrada sama osnovana 1980. godine kao suprotnost Oscara. Utemeljili su je diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy, a od tada je postala tradicionalni pokazatelj najgorih ostvarenja na velikom platnu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here