Home Mozaik Donijela kip Majke Božje iz Međugorja u Italiju pa napravila biznis: ‘Navodne...

Donijela kip Majke Božje iz Međugorja u Italiju pa napravila biznis: ‘Navodne krvave suze mogle bi biti svinjska krv’

112
0

Kip Majke Božje odnosno Madonne u talijanskom Trevignanu posljednjih mjeseci privukao je pozornost tisuća vjernika. Imanje na kojem se nalazi kip Madonne, nekoliko kilometara od Rima, postalo je odredište neprekidnih hodočašća, potaknutih legendom o krvavim suzama.

Kako kaže vidjelica Maria Giuseppa Scarpulli, poznata kao Gisella Cardia, 53-godišnja sicilijanska poduzetnica koja već pet godina tvrdi da razgovara s Majkom Božjom, kip plače lučeći krvave suze i progovara jednom mjesečno, zbog čega brojni vjernici hrle u selo s pogledom na jezero Bracciano.

Međutim, prvi rezultati istraživanja koje se bavi tajanstvenim suzama pokazuju da bi prema “konzistenciji, boji i gustoći” mogle biti “sačinjene od svinjske krvi”. To je objavio novinar emisije “Mattino Cinque News” Paolo Capresi. Ova objava baca sjenu na istinitost legende, ali unatoč tome, fenomen i dalje privlači pozornost vjernika i znatiželjnika u nadi da će svjedočiti čudu krvavih suza, javlja portal Gazzetta del Sud.

U Trevignanu je bivša sicilijanska poduzetnica Gisella Cardia godinama čuvala kip Bogorodice koja je navodno “plakala krvave suze”. Poduzetnica je sada u središtu pozornosti biskupije Civita Castellana. Monsinjor Marco Salvi, naime, upravo osniva komisiju koja će istražiti činjenice.

Sve je počelo prije pet godina, kada je Gisella Cardia, koja se vratila iz Međugorja s keramičkim kipom Bogorodice, primijetila da se “kip plače”. Ubrzo nakon toga žena je ustvrdila da joj se prikazuje Majka Božja koja joj se, u trenucima ekstaze, obraća. Područje na kojem bi se odvijala navodna ukazanja, koje je sada odredište kontinuiranih hodočašća, područje je u vlasništvu spomenute žene, ali je zaštićeno jer se nalazi u parku prirode Bracciano i Martignano. Zemljište je postalo mjesto okupljanja hodočasnika. Pogotovo svakog trećeg dana u mjesecu, kada Gisela navodno razgovara s Gospom.

U Trevignanu je pokrenuta akcija protiv samozvane vidjelice Marije Giuseppe Scarpulle. Novinar emisije “Mattino Cinque News” je susreo privatnog istražitelja koji je otišao pred ženin dom kako bi rasvijetlio to pitanje, pretpostavljajući da su “kaznena djela u tijeku”, javlja portal Tgcom24.

“Angažirali su nas neki ovdašnji vjernici da istražimo slučaj – komentira istražitelj pred kamerama televizije Canale 5, dok pokušava kontaktirati Gisellu. Podnijet ćemo i prijavu karabinjerima ako nas gospođa Scarpulla ne pusti u kuću”. “Nešto nije u redu jer, kao što provjeravamo, navodno je novac uplaćen na neke tekuće račune udruge…”, kaže istražitelj, koji nailazi na zatvorena vrata i odluči se obratiti karabinjerima.

Istražitelj dodaje: “Imamo neke elemente, znamo da postoje ljudi koji su platili i do tisuću eura za molitvu, to su vrlo važne činjenice. Podnosimo prijavu, a zatim će sudac odlučiti što dalje”.

A nakon sastanka s karabinjerima, istražitelj potvrđuje: “Podnijeli smo prijavu i otvorena je istraga. Sumnja se da su počinjena kaznena djela, dali smo im neka imena i nastavit ćemo istragu”.

Pažnja je ovih dana bila usmjerena na novo navodno Gospino ukazanje Giselli. “Djeco moja, hvala vam što ste ovdje u molitvi i što ste se odazvali mom pozivu u vašem srcu – pročitala je tada Gisella, podijelivši poruku koju joj je navodno povjerila Gospa. “Ovo je trenutak i vrijeme izbora. Molim vas kao tužna majka: odaberite Boga. Djeco, niti tame padaju na vas. Imajte hrabrosti da vjerujete”, prenijela je Gisella navodne riječi Majke Božje.

Ako se prvi rezultati privatne istrage potvrde, bit će jasno da nikakva čuda u Trevignanu nije bilo. Vidjelica, koja je već u prošlosti bila osuđena na dvije godine zatvora zbog bankrota, osnovala je udrugu radi promoviranja hodočašća odnosno posjeta kipu Majke Božje na zemljištu unutar parka prirode, piše portal Il Corriere della Citta. Putem udruge vjernici su mogli posjetiti kip po cijeni od najmanje 50 eura. Bio je to način brze zarade nakon propasti njene tvrtke koja se bavila proizvodnjom keramičkih proizvoda.

Previous articleFSB uhitio ruskog srednjoškolca, sumnjiči ga za sabotažu
Next articleĐuro Horvat u 14 minuta troškove sortirnice povećao za 5 milijuna kuna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here